Sedma umjetnost u Širokom Brijegu

Otvoren 16. Mediteran Film Festival: Odlični dokumentarci, kvizovi i zabava za svačiji ukus

Mediji27.08.15, 10:08h

Otvoren 16. Mediteran Film Festival: Odlični dokumentarci, kvizovi i zabava za svačiji ukus
Sinoć je u prepunoj dvorani kina Borak, u Širokom Brijegu, otvoreno 16 izdanje Mediteran Film Festivala. Na svečanosti otvaranja, publika je s oduševljenjem premijerno pogledala kratki film 'The bridge' – 'Most', koji su polaznici MFF radionica, pod vodstvom Lucy Eagleson i Tylera Gundersona, zajedno s kolegama iz Amerike snimali u Širokom Brijegu

 


Od 17 sati, u programu 'Domaćih autora', prikazani su dokumentarci 'Austro – Ugarske vojne utvrde u Mostaru' Ive Mikulića, dokmentarac Zdenka Jurilja 'Da capo' te nagrađivani film Ivana i Mirele Cigić 'Neukrotivi kardinal'.


Krenuli smo i s programom u konkurenciji koji je otvorio španjolski 'Kreator džungle', iz konkurencije dugometražnih ostvarenja, zatim su uslijedili filmovi iz programa kratkog dokumentarca,  također španjolski filmovi, 'Tišina', 'Tri žene' i 'Igra skrivača'.


Prvu večer obilježilo je i druženje na filmskom trgu, neizostavan dio Mediteran FF, kao i filmski kvizovi, nagradne igre i partiji koji su potrajali do ranih jutarnjih sati. 
Na Mediteran Film Festivalu u službenom programu u konkurenciji sveukupno će biti prikazano 17 dokumentaraca, po deset u kategoriji kratkih, odnosno sedam u kategoriji dugometražnog filma. 


Sveukupno, na ovogodišnjem Festivalu bit će prikazano 17 filmova u konkurenciji, deset animiranih ostvarenja s prijateljskog festivala NAFF te pet filmova iz programa 'Domaćih autora'. Festival s ponosom ističe i program 'Open air Cinema', koji počinje već drugu večer a u kojem će na festivalskom trgu u središtu Širokog Brijega biti prikazana dva igrana filma. Ovo izdanje Festivala donosi i suradnju s filmskom mrežom HBO, čiji je rezultat  program Adria u sklopu kojeg će bit prikazana dva velika dokumentarna hita.

 

Više informacija potražite na www.mff.ba

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook