Francuski atletičar protiv bronzanog iz Pekinga

Agencija za antidoping kontrolu BiH odgovorila na optužbe da je Amel Tuka dopingovan

Sport27.08.15, 08:23h

Agencija za antidoping kontrolu BiH odgovorila na optužbe da je Amel Tuka dopingovan
Prema našim informacijama, Amela Tuku su u ovoj godini testirali i u Turskoj, nedavno u Monacu, gdje su rezultati takođe bili negativni. Naravno da će Amel Tuka biti testiran i u Pekingu, najvjerovatnije više puta, stoji u saopćenju za javnost koje potpisuje pomoćnik direktora Amir Avdagić

 

Obzirom da su mediji prenijeli vijest o navodnim optužbama od strane jednog francuskog atletičara da je bronzani iz Pekinga, Amel Tuka. dopingovan, Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine izdaje sljedeće saošstenje:

 

- Atletičar Amel Tuka je testiran u aprilu mjesecu od strane Agencije za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine i rezultat je bio negativan. Prema našim informacijama, Amela Tuku su u ovoj godini testirali i u Turskoj, nedavno u Monacu, gdje su rezultati takođe bili negativni. Naravno da će Amel Tuka biti testiran i u Pekingu, najvjerovatnije više puta. Amel Tuka je kao član Registrovane test grupe sportaša u BiH (RTG) profesionalno ispunjavao sve obaveze prema Agenciji za antidoping kontrolu BiH i predstavlja primjer vrhunskog sportiste, profesionalca. Ovom prilikom mu još jednom, u ime Agencije za antidoping kontrolu BiH, čestitam na osvojenoj medalji - stoji u saopćenju za javnost koje potpisuje Amir Avdagić, pomoćnik direktora Agencije za antidoping kontrolu BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook