Potresan rastanak muzičara iz EKV-a

Milan Mladenović umro je sa željom da vidi Margitu: A ona mu je samo rekla...

Nedjeljni magazin26.08.15, 08:54h

Milan Mladenović umro je sa željom da vidi Margitu: A ona mu je samo rekla...
Margita Stefanović bila je, pored Milanovih roditelja, jedini svjedok odlaska najvećeg muzičara srpskog i jugoslovenskog rokenrola

 

Autorka knjige “Osećanja, O. Sećanja” Lidija Nikolić, koja je bila bliska prijateljica klavijaturistkinje Ekatarine Velike Margite Stefanović, otkrila je kako je otišao Milan Mladenović.

 

- Mada je navikla da se suočava s gubicima, doživela je smrt roditelja i mnogih prijatelja, smrt Milana je potpuno poremitila Margitu. Dan pre Milanove smrti, 4. novembra 1994. Magi je bila u svom stanu na Slaviji. Zazvonio je telefon. “Možeš li da dođeš do nas? Milan samo hoće tebe da vidi”, vapila je Milanova mama Danica. Magi je odmah uhvatila taksi i otišla do stana Mladenovića na Novom Beogradu. Milan je ležao u krevetu. Bilo je mračno. “Nemoj da plačeš, sve smo ovo znali”, rekao je Milan. Zatražio je da stavi glavu u krilo kod Margite i da ga mazi po glavi. To su često radili. Zaspao joj je u krilu. Ostala je nekoliko sati sama s njim. Na rastanku mu je rekla “Vidimo se sutra”. Nije joj ništa odgovorio. Samo ju je nežno pogledao. Sutra je preminuo - ispričala je Lidija Nikolić Margitino svjedočenje o posljednjem Milanovom danu.

 


Milan Mladenović, frontmen grupe Ekatarina Velika, preminuo je u 36. godini života. U avgustu 1994. godine, poslije nastupa  na festivalu u Budvi, prebačen je u bolnicu. Prije nego što se ploča Angel’s Breath pojavila, Mladenović je umro od raka pankreasa, u novembru iste godine.

 

(alo.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook