FOTO/ Angelina Jolie im otvorila vrata velikih projekata

Bh. glumci u Hollywoodu: U novoj sezoni američke hit serije 'Legende' igraju Zana Marjanović, Adnan Hasković, Goran Kostić...

Mediji13.08.15, 13:37h

Bh. glumci u Hollywoodu: U novoj sezoni američke hit serije 'Legende' igraju Zana Marjanović, Adnan Hasković, Goran Kostić...
Riječ je akcionoj tv seriji u kojoj glavnu ulogu tumači Sean Bean, široj javnosti poznat kao Ned Stark iz serije “Igra prijestolja

Zana Marjanović, Goran Kostić i Nikola Đuričko u Pragu snimaju novu sezonu američke hit serije “Legende” (Legends) u produkciji TNT-a.



Riječ je akcionoj tv seriji u kojoj glavnu ulogu tumači Sean Bean, široj javnosti poznat kao Ned Stark iz serije “Igra prijestolja”.
 

-Iako smo limitirani ugovorom, te s javnošću ne možemo dijeliti detalje našeg angažmana i opis uloga u projektu, možemo reći da smo veoma sretni što smo dio ovako jednog velikog projekta - izjavila je Zana Marjanović.

 

zana-marjanovic-nikola-djuricko

Angelina Jolie je učinila mnogo za bosanskohercehovačke glumce. Otvorila im je vrata svjetskih projekata, a oni zauzvrat svojim talentom, upornošu i posvećenošću plijene pozornost i interes američkih i evropskih producenata.


Ekipa bosanskohercegovačkih glumaca je jedna od najvećih u projektu. Pored Zane Marjanović i Gorana Kostića, u ekipi serije su i glumci Adnan Hasković, Muhamed Hadžović, Igor Skvarica i Zoran Dragićević.

 

legends-serija

 

-Nadam se da ćemo početi više cijeniti domaće glumce. Krasne se stvari dešavaju, naši glumci igraju u velikim filmovima i serijama i šalju pozitivnu sliku o svojoj zemlji, a osim nas nekoliko izuzetaka, javnost nikako da im pokloni važnost i poštovanje koje zaslužuju - smatra Marjanović.
 

Također, nada se da će BiH na primjeru uspješne Češke, konačno shvatiti da umjetnost općenito, a naročito produciranje filmova i serija, može biti vrlo profitabilan biznis u koji se itekako isplati ulagati.
 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook