Saznajte na vrijeme

Sve najbolje na jednom mjestu: Vodič kroz najluđe derneke tokom 21. SFF-a

DEPO CLUBBING12.08.15, 15:31h

Sve najbolje na jednom mjestu: Vodič kroz najluđe derneke tokom 21. SFF-a
Kao i svake godine, tokom trajanja Sarajevo Film Festivala noćni život u glavnom gradu BiH postaje pravi doživlja, a brojni koncerti i party nude zabavu za najrazličitije ukuse. DEPO Portal donosi vam pregled najinteresantnijih muzičkih dešavanja koja ne smijete propustiti tokom ovogodišnjeg SFF-a

 

 

14. AUGUST

 

sevdah-baby

 

U klubu Kriterion u okviru Heatwave Music Stagea bit će održan party sa DJ duom Sijah&Kolenda. Cinemas klub je pripremio veliki SFF Opening Party sa Tarikom i Adnanom.

Na posebnoj party lokaciji u centru grada, na Lord Somersby's Bridgeu na Eiffelovom mostu ljubitelji Sevdah Babyja moći će uživati u njegovom nastupu.

I City Pub se pobrinuo za odličan program, pa će od 22 sata odličnu zabavu prirediti bend ProRocks. U okviru 4. Sarajevo Rock Festa u petak će u klubu Underground biti održan koncert benda The Babe Barbarella. Ljubitelji zabave na otvorenom i roštilja moći će posjetiti Mucha Lucha zabavu ispred Cafe Bara Hag gdje će nastupiti odlični crnogorski duo Who See, uz lokalnu podršku koju čine Camino Da Sensei, Mr. Mehikano i TwoLate TwoStop

I na kraju, za ljubitelje mediteranskog užitka preporučujemo gratis čašu vrhunskog hercegovačkog vina Vinarije Čitluk u popularnoj gradskoj vinoteci De Broto (tik uz Kriterion).

 

15. AUGUST

 

solomun04


Prvi put u BiH prijestolnici u intimnoj atmosferi Atrijuma ekonomskog fakulteta, u Gardenu nastupit će DJ Solomun.

I klub Kriterion donosi DJ set Kaczynskog, uz otvorenje izložbe putujuće galerije "Grundilo" Alije Kambera. Još jedan party na otvorenom bit će održan ispred Cafe Bara Hag, a publika će na Mucha Lucha zabavi Gluhi Disko plesati uz setove Bonjaskog, Rimaada, Pickpocketa, Spleina i Mr. Mehikana.

Na Lord Somersby's Bridgeu će nastupiti Bad Copy, u City Pubu DJ Valida, a u Undergroundu bend Karne. Cinemas klub za subotu pripremio je nastup Etno Trans benda. 

Poštovaocima djela Benjamina Filipovića, filmskim bardovima i ljubiteljima golfa preporučujemo After Party u vinoteci De Broto, gdje će moći uživati uz mediteranske pjesme mlade pjevačice Merite i gitarsku pratnju maesta Hektora.

 

16. AUGUST

 

Pipsi


City Pub u nedjelju donosi koncert fantastičnog hrvatskog benda Pips, Chips & Videoclips, dok će na Mucha Lucha zabavi nastupiti britanski DJ duo Silicone Soul.

Na Lord Somersby's Bridgeu za zabavu će se pobrinuti Marko Louis, dok će u Cinemas klubu nastupiti Balašević Tribute Band.

 

17. AUGUST

 

macao-bend


Ponedjeljak nam donosi nekoliko svirki uživa, a naša preporuka je da poslušate Anchi & The Moon Dogs u City Pubu, te Undergroundere u klubu Underground.

Latino Night u Cinemas klubu pravi je izbor za one koji se žele okušati u plesu, a ljubiteljima mora preporučujemo odlazak na Mucha Lucha ribarsku noć, gdje će, pored gradela, moći uživati u zvucima dalmatinske klape.

Na Lord Somersby's Bridgeu nastupit će Makao Bend.

 

18. AUGUST

 

rambo amadeus sms 2013


U utorak će biti održana dva odlična koncerta u gradu. Prvi je koncert legendarnog Ramba Amadeusa u City Pubu, dok će sarajevski bend Skroz nastum održati na Lord Somersby's Bridgeu.

Preporučujemo vam i posjetu Cinemas clubu, gdje možete poslušati bend Pochko & New Primitives, dok u Undergroundu nastupaju Chinchile.

Mucha Lucha donosi tematsku zabavu pod nazivom The Great Gatsby Party.

 

19. AUGUST

 

Darko Rundek Cargo orchestra

 

Koncert Rundek Cargo Trija, koji će nastupiti na krovu Doma mladih u Sarajevu, naša je preporuka za srijedu.

Također izdvajamo i nastup Ramba Amadeusa u City Pubu, benda Tribute to EKV i Azra u Cinemas klubu, Sinhra u Undergroundu, te Salsa Night Party na Lord Somersby's Bridgeu. 

 

Mucha Lucha su za srijedu pripremili Sevdah Night u DJ-a Ibru Dirku.

 

20. AUGUST

 

Skroz

 

Na Lord Somersby's Bridgeu u četvrtak možete pogledati predstavu "Dame biraju", a nakon toga možete uživati u nastupu DJ Valide.

Klub Underground donosi koncert sarajevskog benda Skroz, dok City Pub nudi odličnu svirku St. Louis Banda.

Za one koji vole nešto posve drugo i smirenije, Cinemas klub najavio je nastup Igora Vukojevića.

Na Mucha Lucha zabavi moći ćete plesati uz A.B.O.P. iz Hrvatske, te uz Dacho and Levanael iz Slovenije.

 

21. AUGUST

 

hladno-piva

 

Veliki koncert Hladnog piva u Domu mladih, koji će biti održan u okviru dvodnevnog Ultra Festivala, obilježit će petak.

Cinemas klub donosi nastup Marijana Bana & Diktatora, a u Undergroundu ćete moći poslušati svirku benda Gonzo.

Na Lord Somersby's Bridgeu koncert će održati bend Dvadesetorica, a u City Pubu će biti upriličena svirka benda ProRocks.

 

22. AUGUST

 

tomcraft


Posljednji dan Sarajevo Film Festivala donosi veliki party u Domu mladih, gdje će nastupiti veliki DJ Tomcraft.

Na Lord Somersby's Bridgeu za zabavu će se pobrinuti Gramophonedzie, dok će u Undergroundu koncert održati Billy Andol.

U Cinemas klubu svirat će Gonzo bend, dok će na Mucha Lucha zabavi nastupiti Mir Crew iz Švedske.

 

(DEPO PORTAL/dg)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook