Od 16. do 20. septembra

Približava se Tuzla Film Festival: Završena selekcija za dokumentarni, animirani i kratki igrani film

Kultura07.08.15, 15:57h

Približava se Tuzla Film Festival: Završena selekcija za dokumentarni, animirani i kratki igrani film
U toku je selekcija za dugometražni film, snimaj bilo čim, kao i za future generation koji je privukao veliki broj zainteresiranih reditelja iz cijeloga svijeta

 

Pripreme za održavanje 4. Tuzla Film Festivala - južnoslavenskog fima privode se kraju, a završena je i selekcija za kategorije: dokumentarni, animirani i kratki igrani film.

 

Selektori su, od više 200 filmova, odabrali najbolje koji će biti prikazani na TFF-u koji se ove godine održava od 16. do 20. septembra.

 

U kategoriji dokumentarni film, bit će prikazano dvadeset filmova iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

 

Kada je riječ o kratkim igranim filmovima, prema odluci selektora publika će imati priliku da pogleda 22 filma koja dolaze iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije, a od animiranih filmova bit će prikazano osam, iz Hrvatske, Slovenije i BiH.

 

U toku je selekcija za dugometražni film, snimaj bilo čim, kao i za future generation koji je privukao veliki broj zainteresiranih reditelja iz cijeloga svijeta.

 

Riječ je o novoj kategoriji TFF-a za internacionalni film namijenjenoj za promociju reditelja do 35 godina. Za ovu kategoriju pristiglo je više od 150 filmova, saopćio je TFF PR Team festivala.

 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook