Muke Bosanaca na ljetovanju Crnoj Gori

Turisti ogorčeni: U Budvi nemoguće zamijeniti KM za euro

Hronika05.08.15, 12:44h

Turisti ogorčeni: U Budvi nemoguće zamijeniti KM za euro
Sezona ljetnih odmora je u potpunom jeku, a brojna negativna iskustva Bosanaca i Hercegovaca na crnogorskom i hrvatskom primorju evidentna su i ove godine

 


Tako je svoje neugodno iskustvo u Budvi za Avaz ispričao Zeničanin koji je ostao ogorčen činjenicom da u najposjećenijem primorskom gradu u Crnoj Gori nije moguće izvršiti konverziju novca iz KM u EUR. 


- Glavna blamaža ovog popularnog turističkog mjesta jesu mjenjačnice, naročito onima koji krenu bez dovoljno eura u svom džepu, budući da u Budvi ne postoji mjenjačnica. Jedina banka koja vrši konverziju novca je Prva banka Crne Gore, međutim ogromni redovi i čekanja po nekoliko sati sa brojem u redu postaje prava noćna mora. Žalosno je što ostale banke uopće ne žele mijenjati novac, a da turisti ostaju razočarani - tvrdi Zeničanin za "Avazov" portal. 


Ova informacija provjerena je kod Prve banke Crne Gore, a koji su kazali da se svi poslovi obavljaju brzo i efikasno, bez čekanja u redovima. 


- Prva banka Crne Gore vrši konverziju bosanske marke u euro, međutim, nije nam poznato da li i druge banke u Budvi vrše takve poslove s obzirom da je isto definisano njihovim poslovnim politikama. Frekvencija klijenata u filijali Prve banke Crne Gore u Budvi je  na nivou očekivanog u jeku turističke sezone u najposjećenijem primorskom  gradu u Crnoj Gori, i svi poslovi se obavljaju brzo i efikasno, bez čekanja u redovima - pojasnili su iz Prve banke Crne Gore. 

 

(DPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook