ONO ŠTO NIKO NE ŽELI DOŽIVJETI

Ovo je najtačniji test koji otkriva hoće li partner biti nevjeran

Lifestyle04.08.15, 20:41h

Ovo  je najtačniji test koji otkriva hoće li partner biti nevjeran
Nevjeru nitko ne želi doživjeti u ljubavnoj vezi pa bi bilo dobro unaprijed znati je li moguće da do nje dođe. No za predviđanje moguće prevare u budućnosti ne treba vam kristalna kugla već je dovoljno znati podatak koji vam otkrivamo u nastavku teksta


Novo istraživanje dokazalo je da sklonost nevjeri može biti – nasljedna. Dakle, hoće li partner biti nevjeran (odnosi se i na žene i na muškarce) uvelike ovisi o tome jesu li njegovi roditelji počinili preljub. Studija je pokazala da ako je roditelj bio nevjeran, dvostruko je veća vjerojatnost da će i dijete počiniti preljub nego kod djece čiji su roditelji bili vjerni.

 

Otkrili smo snažnu povezanost između roditeljske nevjere i preljubničkog ponašanja među našim ispitanicima. Dakle, nevjera roditelja povezana je s većom vjerojatnošću da je i njihovo dijete bilo nevjerno barem jednoj u vlastitoj vezi. Ovaj podatak ne znači nužno da će partner prevariti baš vas.

 

Zadovoljstvo u vezi, privrženost, snaga samokontrole i osobnost također igraju ulogu u tome hoće li netko biti nevjeran', objašnjava dr. Dana Weiser, voditeljica istraživanja.

 

Dodaje da se dijete ponaša onako kako je učilo od roditelja.

 

'Ključno je roditeljsko objašnjenje nevjernosti. Roditelji će pokušati opravdati svoje ponašanje i prikazati nevjernost kao prihvatljivo ponašanje što utječe na uvjerenja i ponašanje njihove djece. Roditelji uče djecu što je prihvatljivo i vrijedno u romantičnoj vezi i ponašanje roditelja može imati nehotične posljedice na ljubavne veze njihove djece. Drugim riječima, roditelji stvaraju pravila koja djeca usvajaju te kasnije u životu 'igraju' prema njima', govori Weiser.

 

Bez obzira na rezultat studije, Weiser ističe da nitko ne bi smio dopustiti da ga prošlost definira te da se taj začarani krug nevjernosti može prekinuti.

 

'Osoba mora raditi na sebi i otvoreno razgovarati s partnerom o svim opasnostima koje bi mogle ugroziti njihovu vezu. Ohrabrujuće je i to što ipak ima mnogo osoba vjernih u vezi čiji su roditelji bili nevjerni', napominje dr. Weiser.

 

(dnevnik.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook