Sve za ljepotu

Šest trikova da vas depilacija voskom manje boli

ŽENA iN02.08.15, 21:29h

Šest trikova da vas depilacija voskom manje boli
Svi smo svjesni da ljepota boli, ali i da je depiliranje voskom jedan od najboljih načina uklanjanja dlačica od obrva do bikini linije, zato evo nekoliko trikova koji mogu biti od pomoći

 

 

 

Budimo iskreni, depilacija voskom boli! Gotovo svakoj dami treba psihička priprema pred ulazak u salon jer je svjesna šta je čeka narednih sat vremena. Svi smo svjesni da ljepota boli, ali i da je depiliranje voskom jedan od najboljih načina uklanjanja dlačica od obrva do bikini linije, zato evo nekoliko trikova koji mogu biti od pomoći da vas depilacija voskom manje boli. Ako budete pratile ova upustva manje će biti suza!

 

Izaberite pravog profesionalca


Iako vam se ponekada učini da čupanje dlaka voskom i nije neki poseban nauk, ipak je bitno da idete kod pravog profesionalca da vam to uradi, jer samo on zna kako da vas izdepilira tako da vam suze što manje idu na oči. Pravi profesionalac zna kako da dlake iščupa brzo, gotovo bezbolno, a da pri tom vodi računa o vašoj koži.

 

Zakažite depilaciju nakon menstruacije


Najbolje vrijeme za depilaciju jeste bar tri dana nakon menstruacije. Ali s obzirom na to da je svaka žena drugačija, možda je čak i bolje da same istestirate svoje tijelo i pronađete najbolji period u mjesecu za depilaciju.

 

Pijte dosta vode


Hidratacija je ključ u smanjivanju bola. Kada dobro hidratizujete hožu dlake se mnogo lakše čupaju, a samim tim je i čupanje mnogo prijatnije...

 

Nikako ne pijte koktele


Ukoliko ste od onih koji misle da će ih koja čašica alkohola prije depilacije smiriti, ali i ublažiti bol, ne zavaravajte se! Alkohol zatvara pore. Otvorene pore manje bola, zatvorene više bola! Zato ćete uz alkohol depilaciju, u stvari, mnogo teže izdržati!

 

Uradite piling prije depilacije


Uklonite na vrijeme mrtve ćelije kože. Prije svega to će vam smanjiti urastanje dlaka, depilacijom će se mnogo bolje, detaljnije iščupati jer će uhvatiti čak i najkraće dlake, koža će biti glatka i što je najbitnije manje će boljeti.

 

Tražite potpuno prirodnu depilaciju


Nisu sve depilacije iste. Sintetički vosak nije baš najbolje rješenje. Mnogo boli, a ponekada s dlakama skine i sloj kože. Zato, prije nego što zakažete depilaciju raspitajte se koji vosak će koristiti i tražite da to bude onaj prirodni. On je pravljen da skida samo dlake, ne i kožu! On se lakše razvlači po koži, dlaku čupa iz korijena, ne lomi je, a prirodnim sastojcima čak i pozitivno djeluje na kožu!

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook