EVO ŠTA VAS ČEKA

Namjeravate sutra otići na izlet ili roštiljati? Vrijeme bi vam moglo ozbiljno pomutiti planove

Hronika01.08.15, 15:21h

Namjeravate sutra otići na izlet ili roštiljati? Vrijeme bi vam moglo ozbiljno pomutiti planove
U Bosni i Hercegovini sutra će biti umjereno od pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Padavine se uglavnom očekuju u Bosni

 

Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti i jačih udara vjetra.

 

Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 19, na jugu Hercegovine od 20 do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu Hercegovine od 30 do 34 stepena.

 

U Sarajevu će sutra biti sunčanije prijepodne. U drugoj polovini dana se očekuju pljuskovi. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 16, a najviša dnevna oko 28 stepeni.

 

U većem dijelu Bosne prijepodne je bilo pretežno oblačno, a u drugoj polovini dana se razvedrilo. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne je bilo sunčano.

 

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 18 stepeni, Ivan-sedlo 21, Bihać i Sokolac 23, Bugojno i Kupres 24, Sanski Most, Sarajevo i Srebrenica 25, Banja Luka, Doboj, Prijedor, Tuzla i Zenica 26, Bijeljina, Goražde i Gradačac 27, Livno 29, Neum 30, Trebinje 34 i Mostar 35, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook