PROBLEMI JUNIORSKE REPREZENTACIJE

Mahmutović: Kompanija Bosnalijek je sačuvala obraz političara i pokazala da cijeni sport

Sport31.07.15, 20:58h

Mahmutović: Kompanija Bosnalijek je sačuvala obraz političara i pokazala da cijeni sport
Bosnalijek je jedna kompanija koja nam daje veliku pomoć. Za sve posuđujemo novac, ne plaćamo kotizaciju i brukamo se po svijetu, ogorčen je Harun Mahmutović, generalni sekretar KS BiH

 

Historijski uspjeh koji su napravili juniori košarkaške reprezentacije BiH plasiravši se u polufinale Eurobasketa još je veći uzme li u obzir teška finansijska situacija u kojoj se nalazi Košarkaški savez BiH i svi problemi koji su pratili ove mladiće tokom takmičenja, piše bh. novinska agencija Patria.


Harun Mahmutović, generalni sekretar KS BiH u izjavi za bh. novinsku agenciju Patria kazao je da nisu dobili niti jednu marku ni od države ni od Federacije BiH i da su sponzori jedini koji mogu sačuvati sport na neki način.


- Svi sportski kolektivi imaju probleme jer nije riješeno finansiranje, a naše sve selekcije posebno. Bosnalijek je jedna kompanija koja nam daje veliku pomoć. Za sve posuđujemo novac, ne plaćamo kotizaciju i brukamo se po svijetu. Samo oni mogu spasiti na neki način i sačuvati obraz političara i drugih ljudi koji bi trebalo da se brinu o svojim reprezentacijama – kazao je Mahmutović.


On je istakao da se u zemljama  regiona reprezentacije finansiraju po zakonu.


- Nama ne može biti izgovor štednja jer ne možemo štediti na djeci. Ja sam sad pod dojmom jer BiH nikada nije imala ovakav historijski uspjeh, ali osjećam jedan jad u duši i time više sam ponosniji na ono što smo napravili – kaže Mahmutović.


On je naveo da je kompanija Bosnalijek svojom podrškom KS BiH pokazali da cijeni sport, a kroz to i sebe jer su „svojom pomoći spasili nas bruke.“


- Mi smo napravili uspjeh i pokazali da možemo – zaključio je Mahmutović za NAP.


(Nap.ba/DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook