Sa današnje sjednice Vlade KS

Safeta Borovac imenovana za v.d. direktoricu Zavoda zdravstvenog osiguranja

Hronika31.07.15, 18:10h

Safeta Borovac imenovana za v.d. direktoricu Zavoda zdravstvenog osiguranja
Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici imenovala diplomiranu ekonomisticu Safetu Borovac za v.d. direktoricu Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, inače zaposlenu u ovoj ustanovi, a nakon što je jednoglasno donijela Rješenje o razrješenju dosadašnjeg direktora Kenana Crnkića



Borovac je imenovana na period od tri mjeseca, odnosno do okončanja zakonske procedure izbora novog direktora, a čije je hitno pokretanje Vlada KS naložila Upravnom odboru ove ustanove.



Na istoj sjednici Vlada je donijela Rješenja o imenovanju Savjeta za provođenje Odluke o zaduženju Kantona Sarajevo za kredit kod Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za Projekt otpadnih voda u čiji sastav su ušli premijer Elmedin Konaković, kao predsjednik, i svi ministri u Vladi KS te pomoćnica ministra za zaštitu okoliša KS Zijada Krvavac, šef Tima za implementaciju projekta Nermin Drnda i v.d. direktor KJKP "Vodovod i kanalizacija“ Nezir Hadžić.



Izmjenama i dopunama Odluke o obrazovanju ovog savjeta koje su donesene također danas, između ostalog, je utvrđeno da predsjednik i članovi ovog tijela neće imati nikakvu novčanu naknadu.



Također je donesen i Operativni plan za provođenje šumsko-uzgojnih radova i radova na zaštiti šuma na području Kantona Sarajevo u 2015. godini kojim je preciziran obim i dinamika utroška sredstava za finasiranje odnosno sufinansiranje projekata iz oblasti šumsko-uzgojnih radova.



Prema ovom planu, između ostalog, planirano je izdvajanje za kapitalne tranfere javnim preduzećima za realizaciju kapitalnih projekata u iznosu 3.208.173,89 KM.



Navedena namjenska sredstva iz Budžeta KS će se moći koristiti za izradu i reviziju kantonalnog šumsko-razvojnog plana, rad čuvarske službe, izradu šumsko-privrednih osnova za državne i privatne šume, nadzor nad prikupljanjem podataka za izradu šumsko-privrednih osnova za državne i privatne šume, biološku reprodukciju šuma u obimu većem od onog koji je predviđen šumsko-privrednom osnovom, obnovu šuma od posljedica elementarnih nepogoda, požara i slično, unapređenje proizvodnje šumskog reprodukcionog materijala, očuvanje i unapređenje bioraznolikosti šumskih ekosistema, pošumljavanje produktivnih a neobraslih šumskih zemljišta, provođenje procesa deminiranja šuma i šumskog zemljišta, izgradnju, održavnje i unapređenje šumske putne infrastrukture, sufinasiranje tehničkih specijalističkih kurseva, naučnih istraživanja i stručne analize, kupovinu šuma i šumskog zemljišta, saopćila je Press služba KS.



(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook