Optužbe na račun sindikata

Prosvjetari, rudari, borci: Pisma podrške Novaliću za usvajanje Zakona o radu

Front31.07.15, 14:13h

Prosvjetari, rudari, borci: Pisma podrške Novaliću za usvajanje Zakona o radu
Niz pisama podrške danas je stiglo na adresu premijera FBiH Fadila Novalića povodom usvajanja novog Zakona o radu

 

Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe iz Banovića piše da daje svoju podršku usvajanju zakona. 

 

Svoju podršku dali su i rudari, među njima je i sindikat rudnika Đurđevik, zatim samostalni sindikat rudara iz Federacije BiH, te sindikalna organizacija RMU Banovići, piše portal VIjesti.ba.

 

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja KS u pismu premijeru navodi da su ovih dana svjedoci komedije koju su pripremili Ismet Bajramović i, kako navode korumpirani Selvedin Šatorović koji su se nadali političkom krahu i neizglasavanju zakona o radu. 

 

Dodaju da već dvije godine pokušavaju ukazati na kriminal unutar sindikata koji je jučerašnjim izvođenjem radnika na ulice pokušao sakriti svoje kriminalne radnje. 

 

U ovom Sindikatu poručuju Novaliću da su spremni ustupiti svu dokumentaciju koja dokazuje kriminal i korupciju u sindikatu, a koju su već uputili nadležnim istražnim odrganima. Pismo podrške premijeru potpisuje Ibrahim Dedić, predsjednik ovog sindikata.

 

Podršku je uputilo i Udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja, te Koordinacioni odbor temeljnih boračkih organizacija Armije RBiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook