Svjedok na suđenju uposleniku Centralne banke BiH

Bajraktareviću sam posuđivao pare, švercao je farmerke iz Turske... Na moru nam je svima platio smještaj...

Hronika31.07.15, 11:06h

Bajraktareviću sam posuđivao pare, švercao je farmerke iz Turske... Na moru nam je svima platio smještaj...
Advokat Muhidin Kapo upitao je svjedoka da li se optuženi razmetao novcem, na šta je svjedok optužbe kazao da nije

U nastavku suđenja Nedžadu Bajraktareviću, optuženom za pronevjeru u službi, odnosno da je kao uposlenik Centralne banke BiH pronevjerio 600.000 KM, jučer su u Sudu BiH saslušana dva svjedoka optužbe.

 

Vahidin Pandžić, vozač CBBiH, jučer je kazao da optuženog, s kojim je bio kućni prijatelj, poznaje od 2001. Pandžić je kazao da je Bajraktarević od njega često posuđivao novac kako bi ga "obrnuo". Na upit tužitelja Saše Sarajlića šta je to značilo, svjedok je odgovorio: "Nedžad je uvijek bio u nekom biznisu. Govorio je da kupuje farmerke u Turskoj, pa ih je preprodavao. Jednom sam mu posudio 13.000 KM, jednom 1.000... Jednom mi je prilikom vratio 20.000. Višak vraćenog novca sam doživio kao Nedžadovu dobru volju."

 

Potom je advokat Muhidin Kapo upitao da li se optuženi razmetao novcem, na šta je svjedok optužbe kazao da nije, te je dodao: "Nedžad je volio pojesti. Od tri puta koliko smo sa još dva para bili na moru, on je jednom prilikom platio smještaj za nas sve i rekao je da mi platimo večeru. On je za mene bio idealan, skroman čovjek, dobar prema svojoj porodici."

 

Cijeli tekst pročitajte u današnjem printanom izdanju Oslobođenja.

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook