REZULTAT S KOJIM MOŽEMO BITI ZADOVOLJNI

Željo odškrinuo vrata za prolazak dalje: Standard u Liegeu slavio s 2:1

Sport30.07.15, 22:26h

Željo odškrinuo vrata za prolazak dalje: Standard u Liegeu slavio s 2:1
Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru prve utakmice trećeg pretkola Evropske lige poraženi u Liegeu od domaćeg Standarda sa 2:1

 

U šestoj minuti Scholz je nakon gužve šutirao preko gola. Dvije minute poslije Badibanga šutira i pogađa prečku. U 11. minuti je Van Damme glavom pokušao, a Antolović sigurno uhvatio loptu. Domaći su poveli u 16. minuti. Knockaert je ubacio sa strane, a Kosorić pokušao izbaciti loptu ispred Santinia, ali je ona završila u našoj mreži.

 

Neugodni Santini je u 19. minuti nakon dobrog driblinga šutirao preko gola. Tri minute poslije Badibanga šutira pored gola. U 27. minuti je bilo 2:0 za Standard. Duplim pasom je izigrana naša odbrana, a u završnici je Knockaert matirao Antolovića. U 34. minuti je Blagojevićev ubačaj završio pored lijeve stative gola domaćih. Nekoliko minuta poslije Kosorić je sa gol-linije izbacio loptu i spasio naš gol.

 

Tri minute prije kraja De Sart je šutirao snažno sa 20 metara, ali je Antolović odlično odbranio u korner.

 

Kokot je u 58. minuti šutirao sa 25 metara, ali lopta nije značajnije ugrozila gol domaćih. Samo minut poslije je ponovo Kokot pokušao kada je lucidno gađao sa strane. U 60. minuti su domaći ponovo odigrali dobar napad, a u završnici se zatresla prečka našeg gola.

 

Plavi su na 2:1 smanjili u 64. minuti. Hadžiahmetović je povukao loptu, uposlio Đelmića koji sa ivice kaznenog prostora šutira i matira domaćeg golmana. Tri minute poslije Željo je brzo izveo slobodan udarac, a udarac Kosorića je pogodio stativu. Knockaert je pokušao iz slobodnog udarca, ali je Antolović ponovo bio na visini zadatka.

 

Četiri minute prije kraja dvije velike prilike za Želju. Prvo je Sadiković šutirao, a golman Standarda fenomenalnom paradom spasio svoj gol. Nakon kornera je Bajić makazicama pogodio stativu.

 

 

(fkzeljeznicar.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook