FOTO/ VIDITE NEVIĐENO

Canon lansira ME20F-SH: Full HD kolor video snimci na ekstremno maloj rasvjeti

Tehno30.07.15, 13:21h

Canon lansira ME20F-SH: Full HD kolor video snimci na ekstremno maloj rasvjeti
Canon danas objavljuje lansiranje ME20F-SH, profesionalne multi-namjenske kamere, sposobne da uhvati pune boje slike u okruženju na ekstremno niskoj razini svjetla

 

Ponoseći se liderstvom u industrijski neprevaziđenom maksimalnom ISO osjetljivošću od 4 miliona (+75dB), ME20F-SH dizajniran je da bude što manji, dok pruža Full HD snimke visokog kvaliteta  profesionalnog ranga.


Kako omogućava snimanje u situacijama u kojima je do sada bilo nemoguće išta snimiti, kamera ME20F-SH savršena je za korištenje u posebnim prilikama, kao što su televizijska produkcija noćnih snimaka divljih životinja, snimanje u dubokom moru, istraživanje pećina, astronomski snimci i nadzor. Mogućnost dugotrajne instalacije kamere na jednom mjestu i mogućnost udaljene kontrole, osigurat će da se dugotrajni projekti i događaji, uobičajeni za autore dokumentarnih i prirodnjačkih filmova, mogu snimiti uz minimalan broj pomoćnika. Zbog specifične namjene i tržišnih zahtjeva za ovim proizvodom, ME20F-SH bit će dostupan samo kod odabranih partnera.


Prvoklasne mogućnosti infracrvene rasvjete

 

canon-me20f-sh-2


Snimanje video-zapisa u uslovima slabog osvjetljenja često zahtijeva korištenje infracrvene rasvjete, tehnike koja tradicionalno omogućava snimanje samo crno-bijelih video-zapisa. ME20F-SH, međutim, postiže impresivne i visokokvalitetne rezultate omogućavanjem snimanja Full HD video-zapisa u boji uz smanjenu količinu šuma, čak i u uslovima slabog osvjetljenja, bez potrebe za infracrvenom rasvjetom.


Izuzetno visoka osjetljivost

 

Osmišljena za korištenje u situacijama s niskim nivoom ambijentalnog osvjetljenja, video-kamera ME20F-SH opremljena je novorazvijenim CMOS senzorom punog kadra (35 mm) sa 2,26 megapiksela i procesorom DIGIC DV4. Pikseli na senzoru i elektronika za očitavanje slike koriste Canonove vlastite tehnologije da bi postigli smanjenu količinu šuma i izuzetno visoku osjetljivost, omogućavajući vam da snimite predmete osvijetljene sa manje od 0,0005 luksa.

ME20F-SH – najvažnije karakteristike:

 

- Vrhunske performanse pri ultraniskom nivou osvjetljenja uz ISO od 4 miliona
- Visokokvalitetni Full HD 1080p/1080i/720p video-zapisi
- Fleksibilna kontrola uz automatska i prilagođena podešavanja
- Kompatibilna sa velikim brojem objektiva EF2
- Udaljena kontrola podešavanja i ugrađenih ND i IR filtera
- Mala i lagana za jednostavno korištenje


Slično kao i Canonove kamere Cinema EOS, ME20F-SH uključuje Canon Log i postavku Wide DR koji omogućavaju širok dinamički raspon (800%) i daju visokokvalitetne rezultate uz širok spektar različitih uslova ambijentalnog osvjetljenja, bez potrebe za dodatnom rasvjetom.


Povezivanje


ME20F-SH nudi nekoliko mogućnosti povezivanja sa vanjskim uređajima nezavisnih proizvođača, namijenjenim snimanju ili udaljenom nadzoru, a kompatibilan je i sa Canonovim uređajem RC-V100[i] koji omogućava potpunu udaljenu kontrolu nad kamerom.


Brojne mogućnosti snimanja

 

canon-me20f-sh-3


Nova kamera ME20F-SH koristi Canonov konektor EF s Cinema Lockom, isto kao i kamera Cinema EOS C500, što korisnicima omogućava da iskoriste kompanijinu bogatu ponudu zamjenskih objektiva[ii]. Omogućavajući snimateljima da odaberu savršen objektiv koji im treba za neku primjenu, uzimajući u obzir faktore kao što su ugao gledanja i nivo osvjetljenja, ta višenamjenska kamera nudi brojne mogućnosti snimanja.

 

 

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook