Prvi meč 3. pretkola Evropske lige

Željezničar večeras gostuje Standardu u Liježu

Sport30.07.15, 12:19h

Željezničar večeras gostuje Standardu u Liježu
Fudbaleri Željezničara večeras će u belgijskom Liježu igrati prvi meč 3. pretkola Evropske lige protiv domaćeg Standarda



Belgijanci su u ovoj utakmici veliki favorit, ali trener ''plavih'' Milomir Odović rekao je na konferenciji za medije da njegova mlada ekipa jedva čeka početak utakmice protiv renomiranog protivnika.



Odović za dvomeč sa Standardom može računati i na dvojicu novih fudbalera, lijevog beka Dušana Mladenovića i napadača iz Brazila Tiaga Fariasa.



- Nadam se da ćemo na kvalitetan način odgovoriti Standardu. Nedostajat će nam Kvesić, a utakmicu će početi Mladenović na poziciji lijevog beka - rekao je Odović.



Da se ''Željo'' nada dobrom rezultatu potvrdio je i golman Marijan Antolović.



- Radi se o kvalitetnom protivniku, ali mi smo pokazali da možemo dobro odigrati u Evropi. Želimo ostvariti dobar rezultat. Nismo primili gol u četiri evropske utakmice i to nam je dodatni motiv. Najbitnije je da na teren izađemo kao ekipa - naglasio je Antolović.



Željezničar je na putu do 3. pretkola izbacio malteški Balzan i mađarski Farencvaroš. Ukoliko tim s ''Grbavice'' uspije proći i renomirane Belgijance, plasirat će se u playoff koji vodi u grupnu fazu Evropske lige.


Prvi meč između Željezničara i Standarda će biti odigran danas u 20.30 sati na stadionu ''Maurice Dufrasne'' u Liježu, dok će revanš biti odigran 6. augusta na stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' u Sarajevu.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook