SVIĐA LI VAM SE IDEJA?

Došao je kraj mukama: Studentica izmislila kondom u spreju

Lifestyle29.07.15, 18:01h

Došao je kraj mukama: Studentica izmislila kondom u spreju
Inspirirao ju je Nijemac koji je 2008. navodno načinio prvu verziju, samo za muške

Studentica dizajna Michele Chu kreirala je kondom koji se nanosi u spreju i nazvala ga Girlplay. Njegov dizajn omogućuje korisnicima da ga nasprejaju za svoju zaštitu kao da je deodorant. Dizajnerici se čini da je puno zabavniji i spretniji za nanošenje pa će ga parovi radije upotrebljavati.

 

Dizajnericu je inspirirao Nijemac Jan Vinzenz Krause koji je 2008. godine navodno načinio prvu verziju kondoma u spreju za muške, a inspiriracija ga je snašla u praonici auta. Prototip je činila plastična cijev sa mlaznicama koje štrcaju lateks u svim smjerovima.
No, nikada se nije pojavio na tržištu jer je lateksu trebalo previše vremena da se osuši. Čak 3 minute ljubavnici moraju čekati da se osuši što dosta ubija želju.
Chu, studentica na Pratt institutu u New Yorku pokušava sada oživjeti Nijemčevu ideju. Girlplay je samo koncept dizajn ali se nada da će znanstvenike potaknuti da opet o tome razmisle.


Chu kaže da više neće biti potrebni kondomi raznih veličina jer će se jednostavno nasprejati na penis. Dizajnerica je načinila i ljubavni set , Lover’s kit koji se sastoji od grudnjaka kontroliranog daljinskim upravljačem i naizgled običnih kondoma. Pritiskom na gumb daljinskog upravljača kontroliraju se kondomi koji mogu mijenjati mirise i imaju razne druge efekte, a pametni grudnjak se otkopčava samo jednim stiskom gumba.

 

Set stiže u crnom paketu s intenzivno ružičastom vrpcom. Chu kaže da je set namijenjen odvažnim ženama koje žele promijeniti cijeli način vođenja ljubavi i bitno ga osvježiti. Koristi se posljednja tehnologija lateksa koji odgovara svakoj veličini, i za muškarce i za žene. Smatrala je da je tržištu kondoma potrebna promjena.
Njezina vizija nije daleko od budućnosti jer je kineska kompanija Blue Cross Bio-Medical počela prodavati sprej za kondome koji sadrži pjenu koja radi fizičku barijeru protiv sjemena. Hm, još nitko nije došao na ideju takve prepreke za muškarce.

 

(telegram.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook