Bahati ugostitelji

Zbog 'skromne' narudžbe Bosance istjerali iz picerije u Drveniku!

Hronika28.07.15, 18:32h

Zbog 'skromne' narudžbe Bosance istjerali iz picerije u Drveniku!
Jedna turistkinja porijekom iz BiH ogorčena je ponašanjem ugostitelja u Drveniku u Hrvatskoj, za koje tvrdi da su njenu porodicu i nju tokom ljetovanja u julu ove godine izbacili iz jedne lokalne picerije, jer je njihova narudžba bila skromna

 

Advija Žiga rekla je da je njena porodica sjela u piceriju Maslina u Drveniku, nakon čega su poručili sokove i sladolede, ali ih je konobar počeo vrijeđati jer je njihova narudžba bila premala, objašnjavajući im kako je upravo vijeme ručka.

 

 “Vlasnik restorana pokušao je konobara opravdati riječima da su ga prije toga naljutili Kinezi, kada je njih šest poručilo jednu picu”, rekla je Žiga, dodajući da taj izgovor i nije baš najbolji  za nju. Žiga vjeruje kako je konobar na njih iskalio bijes nakon što je shvatio da su iz BiH.

 

“Pored nas su sjedili strani gosti koji su takođe na stolu imali samo piće. Njima niko nije pravio probleme. Ali, odjednom je ispao problem zbog našeg soka i sladoleda”, rekla je Žiga za Patriju, dodajući da već nekoliko godina ljetuje u Drveniku u koji dolazi iz Švedske gdje živi njena porodica, ali da joj je to vjerovatno posljednji put da novac za godišnji odmor potroši na ovom mjestu.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook