Sastao se s Nebojšom Stefanovićem

Mektić: U naredna dva dana bit će poznati svi napadači na Vučića u Potočarima

Front28.07.15, 12:15h

Mektić: U naredna dva dana bit će poznati svi napadači na Vučića u Potočarima
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je danas da je završen dio istrage o nedavnom napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici i poručio da će narednih dana biti identificirane sve osobe koje su sudjelovale u napadu, javlja Tanjug



 Mektić je informacije o tijeku istrage bosanskohercegovačke policije prenio srbijanskom ministru unutarnjih poslova Nebojši Stefanoviću s kojim se sastao u Tivtu, u Crnoj Gori.



 Kako se navodi u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova Srbije, Stefanović je istaknuo da je neophodno da policija privede sve osobe koje su napale srbijanskog premijera, ali i moguće organizatore i inspiratore tog događaja.



 Ministri Stefanović i Mektić razgovarali su u Tivtu i o unapređenju suradnje policija Srbije i BiH u oblasti borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije, jer je to, kako su naglasili, vrlo važno za obje države.



 Na sastanku su se suglasili da je razmjena informacija dviju policija na visokom razini, posebno kada je riječ o borbi protiv trgovine narkoticima, trgovine ljudima, ali i drugim vidovima kriminala.



 Konstantirano je i da se postojeća suradnja u toj oblasti može i dodatno unaprijediti.



 Srbijanski ministar policije i bh. ministar sigurnosti razgovarali su i o važnosti zajedničke borbe protiv terorizma, posebno nakon napada u Zvorniku i Kumanovu.



 Istaknuta je nužnost bliže suradnje država u regiji, kako bi se zajednički suprotstavili ovoj ozbiljnoj prijetnji.



 (Fena/mr) 


 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook