Novi hit

Sve što trebate znati o micelarnoj vodi

Lifestyle28.07.15, 10:32h

Sve što trebate znati o micelarnoj vodi
Naziv micerlarna voda je izveden iz riječi micele (engl. micelles), što označava sićušne okrugle molekule u vodi koji uklanjanju ulja i prljavštine koje su se nakupile na koži

 

Micelarna voda je savršen proizvod koji čisti i njeguje kožu lica. Zbog fantastičnih efekata, žene širom svijeta su ga stavile na listu favorita must have proizvoda. Mi možemo samo da kažemo da ovaj proizvod zaista morate da probate!


Naziv micerlarna voda je izveden iz riječi micele (engl. micelles), što označava sićušne okrugle molekule u vodi koji uklanjanju ulja i prljavštine koje su se nakupile na koži. Zapravo, te mikročestice savršeno skidaju šminku sa lica, čiste i toniraju kožu.

 

Postoji više vrsta micelarne vode: za suhu, osjetljivu, kombinovanu ili masnu kožu lica, kao i kožu sklonu bubuljicama i aknama. Baš zato, među mnoštvom njih, postoje nekomedogovane micelerne vode - što znači da neće izazivati začepljenje pora, zbog čega predstavljaju alternativu rukavicama, kaže dermatolog Dr Sam Bunting. Kao i kod svakog proizvoda za njegu kože, treba da pronađete onaj koji je idealan za vašu kožu.

 

Dok su ulja i melemi pogodni za večernju rutinu njegovanja kože lica, zahvaljujući svojoj teksturi micelarna voda se može koristiti i za dnevnu i večernju negu. Mada ako nosite tešku i jaku šminku, pored micelarne trebalo bi da koristite regularni tonik, kako biste bili sigurni da je koža u potpunosti čista. Ako putujete i imate ograničen pristup vodi, micelarna voda je sjajna opcija, dodaje Bunting.

 

Upotreba je kranje jednostavna. Tufer se natopi micelarnom vodom, i onda se pređe cijelo lice, sa fokusom na kritične tačke. Slobodno možete preći i vratni dio. Na kraju čišćenja, osjetićete meko, čisto i baršunasto lice, bez sjaja koji se često javlja na T zoni. Proizvod se ne ispire.

 

(elle.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook