Foto/ U okviru 'Baščaršijskih noći'

Haris Burina oduševio sarajevsku publiku predstavom 'I ovo...i ono...i sve', a uskoro slijedi i velika turneja

Kultura27.07.15, 21:48h

Haris Burina oduševio sarajevsku publiku predstavom 'I ovo...i ono...i sve', a uskoro slijedi i velika turneja
Sinoć je (nedjelja, 26.07.), u okviru Baščaršijskih noći, u prepunom Kamernom teatru 55, premijerno za sarajevsku publiku Haris Burina izveo svoju novu predstavu „I OVO... I ONO... I SVE!“. Publika je imala priliku uživati u vrhunskom humoru ovog poznatog bh. glumca

 

 

Ovaj Harisov (ne)stand-up projekat, kako on sam naziva, uslijedio je nakon izuzetnog uspjeha njegove monodrame Ćorkan (Ivo Andrić), koju je izveo preko 130. puta, širom regiona. To su istinite priče, koje je u svojoj izuzetno bogatoj glumačkoj karijeri lično doživio Haris Burina, a prvi put je te priče „upakovao“ u predstavu za javno izvođenje.

 

burina2

 

„Ova predstava je napravljena na nagovor mojih prijatelja, ljudi koji me baš dobro poznaju. Ono što sam doživio i proživio u privatnom i profesionalnom životu, a tome pričao u društvima, u kafani, odlučio sam da 'uobličim' u pozorišnu formu i prikažem na sceni. Govorim o svom privatnom životu, o svojoj karijeri, komšijama, prijateljima i poznatim ličnostima s kojima imam čitavu lepezu različitih priča. Predstava se zove "I OVO... I ONO... I SVE!" zato što u njoj upravo ima - i ovo, i ono i sve.“ – izjavio je Haris Burina medijima prije same predstave.

 

burina3

 

U narednom periodu Harisov produkcijski tim priprema veliku bh turneju, pa svima koji nisu imali priliku pogledati ovaj njegov novi performans, preporučujemo da obezbijede sebi ulaznicu na vrijeme, jer su ulaznice za sinoćnju izvedbu rasprodate u rekordnom roku.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook