PRVO KOLO PREMIJER LIGE BIH

Borac neočekivano savladao Željezničar, Zrinji bolji od Olimpica

Sport27.07.15, 08:17h

Borac neočekivano savladao Željezničar, Zrinji bolji od Olimpica
Fudbaleri Borca savladali su Željezničar u Banja Luci s 1:0, a Zrinjski je u Mostaru s 2:0 bio bolji od Olimpica, u susretima 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine

 

Borac je na domaćem terenu ostvario pobjedu protiv Željezničara zahvaljujući pogotku Petra Ilića u 33. minutu utakmice. Domaćin je u prvom poluvremenu bio dosta bolji protivnik i zasluženo je došao do vodstva.

 

U drugom poluvremenu Borac je imao dobre prilike za postizanje drugog gola, ali i tim sa ''Grbavice'' je upisao nekoliko propuštenih prilika, od kojih se posebno ističe stativa Ognjena Đelmića.

 

''Plavi'' nisu uspjeli izjednačiti, a podmlađnoj ekipi Borca ova pobjeda će mnogo značiti za dobar početak nove sezone Premijer lige BiH.

 

Zrinjski je došao do važne domaće pobjede protiv Olimpica golovima Mešanovića u 63. minutu i Šćepanovića u 77.

 

Olimpic je u ovom susretu igrao dobro i pokušao iznenaditi favorizovanog domaćina. Tim iz Sarajeva u prvom poluvremenu je imao odlične šanse za vodstvo preko Muharemovića, Pandže i Raščića, ali Mostarci su spasili svoj gol.

 

Kazna za propuštene prilike stigla je u drugom poluvremenu, nakon što je Zrinjski u petnaestak minuta postigao dva gola. Olimpic se nije uspio oporaviti, a Zrinjski je započeo sezonu na najbolji mogući način.

 

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook