Grad postao Divlji zapad

Masovna tuča taksista: Blokirali saobraćaj u Sarajevu, tukli se, potezali i pištolje!

Hronika16.07.15, 09:22h

Masovna tuča taksista: Blokirali saobraćaj u Sarajevu, tukli se, potezali i pištolje!
U sarajevskom naselju Otoka, tačnije na taksi štandu Kumrovec sinoć je došlo do masovnog obračuna u kojem je učestvovalo oko sto osoba. Naime, sukobili su se nelegalni taksisti i prijevoznici firme Sarajevotaxi

 


Kako je za "Avazov" portal kazao predsjednik Udruženja Sarajevotaxi Enver Suljagić, do incidenta, koji je trajao oko sat vremena, došlo je nakon što je nekoliko "divljih taksista" na pomenutom štandu prišlo prijevozniku Sarajevotaxija, koji je bio sam, i želeći da ga otjeraju sa štanda prijetili su mu smrću.


- Ovo nije prvi put da nelegalni taksisti žele da rade na našim štandovima u općini Novi Grad. To su ljudi koji su skloni kriminalu i koji po gradu rasturaju narkotička sredstva - rekao je Suljagić.


Kako je pojasnio, sve je počelo sinoć oko 23 sata, kada je nekoliko nelegalnih taksista na štandu Kumrovec prišlo prijevozniku Sarajevotaxija, koji je inače ratni vojni invalid.


- Oni su ga napali, počeli su ga udarati. Izvadili su pajsere, noževe, pištolj... U međuvremenu je na lice mjesta došla i policija, a divlji taksisti našem kolegi prijetili su likvidacijom i da će mu pobiti članove porodice. Naš kolega potom je pozvao dispečera Sarajevotaxija, nakon čega su mu u pomoć pritekle naše ostale kolege. Na lice mjesta zatim je došao veliki broj nelegalnih taksi prijevoznika i radnika Sarajevotaxija - rekao nam je Suljagić.


Uslijedilo je međusobno naguravanje, pa čak i manji fizički obračuni.


- Naš kolega doživljavao je ponižavanja i pred policijom, koja, maltene, nije ništa uradila. Čak su na kraju i priveli jednog našeg kolegu, sa kojim sam ja u policijskoj stanici bio do pola 3, gdje smo davali izjavu - kazao je Suljagić.


- To je inače prešlo u praksu da nelegalni taksisti dolaze u noćnim satima na naše štandove i napadaju naše kolege kada su u manjem broju - dodao je Suljagić.


Ukoliko nadležni organi ne urade ništa po ovom pitanju, Suljagić navodi kako će predstavnici Sarajevotaxija "uzeti stvari u svoje ruke".


- Morat ćemo se organizovati i nastupati kako oni traže od nas, pa makar za to bili potrebni i incidenti - istaknuo je Suljagić.


Dodao je kako je u sinoćnjem obračunu, prema njegovim saznanjima, povrijeđen najmanje jedan prijevoznik Sarajevotaxija, oštećena su 2-3 automobila, te razbijene dvije-tri, a pokradeno 5-6 taksi reklama sa krovova automobila.

(DEPO  PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook