DUB & TRIBE

Francuski muzičari Nagual X i Dhakhan Tribe u srijedu nastupaju u Sarajevu!

DEPO CLUBBING15.07.15, 11:35h

Francuski muzičari Nagual X i Dhakhan Tribe u srijedu nastupaju u Sarajevu!
Koncert će se održati u novootvorenom klubu “Silver & Smoke” (ex - podroom - Zelenih Beretki 12, Sarajevo) gdje će s početkom od 22h nastupiti i mladi, perspektivni sarajevski producentski i selektorski duo “Zentash Gigawatt” koji je ove godine izdao dva vinila za britanski “Steppas Records”, kuću legendarne Alpha & Omege i Alpha Steppa-e

 

Multiinstrumentalist, kompozitor i atipični muzički producent Nagual X, aktivist francuske Reggae/Dub scene posljednjih dvadeset godina oduvijek je težio eksperimentalnom pristupu "live" muzici. Izdao je četiri studijska albuma te tri ploče pod alter egom “DubVeda” dok za tekuću godinu sprema limitiranu seriju vinila “Punk to Dub Attacks”.   

 

Doktor Nagual X je dijelio pozornicu sa bendovima kao što su Antibalas Afrobeat Orchestra, Improvisators Dub, Brain Damage, Zenzilé, Kaly Live Dub, Hilight Tribe, Masaladosa, Interlope, Guem Percussion, Strup X, Black Bomb A i mnogim drugima... 

 

U Sarajevo stiže u srijedu 15.7. gdje će nastupiti solo i u kombinaciji sa didgeridoo sviračem Benom u obliku živog benda “Dhakhan Tribe” koji kombinira izvornu jamajkansku dub muziku u žestokom punk maniru i tribalni zvuk. Ben je također dio “Didgerid’West” kolektiva koji su pokretači “TRIBAL ELEK” festivala u Francuskoj čiji je cilj razvijanje i promocija digeridoo i suvremene muzike.

 

dub-tribe

 

Koncert će se održati u novootvorenom klubu “Silver & Smoke” (ex - podroom - Zelenih Beretki 12, Sarajevo) gdje će s početkom od 22h nastupiti i mladi, perspektivni sarajevski producentski i selektorski duo “Zentash Gigawatt” koji je ove godine izdao dva vinila za britanski “Steppas Records”, kuću legendarne Alpha & Omege i Alpha Steppa-e. Uz Zentash-a moći ćete uživati i u muzičkoj selekciji jedine ženske dj-ice na bosanskohercegovačkoj reggae/dub sceni “Skali Yo” koja je članica sarajevskog “Otari Sound”, te domaćine - sarajevske dub veterane “Bass-ul-Ulema Sound”!

 

Zabava će trajati do ranih jutarnjih sati a obavezna donacija na vratima kluba je pet KM.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook