SRPSKI MEDIJI TVRDE DA JE SVE NAMJEŠTALJKA

Zavjera protiv Novaka Đokovića: Da li Englezi 'spornim trikom' žele srušiti najboljeg tenisera svijeta?!

Sport07.07.15, 11:55h

Zavjera protiv Novaka Đokovića: Da li Englezi 'spornim trikom' žele srušiti najboljeg tenisera svijeta?!
Srbi su uvjereni da bi najbolji svjetski teniser trijumfalno projurio i kroz peti set te da je još sinoć mogao obezbijediti plasman u četvrtfinale

 

Nakon što je juče, kod rezultata 2:2 u setovima, prekinut meč između Novaka Đokovića i Kevina Andersona, srpski mediji sve su glasniji u kritikama te tvrde kako su dvostruki aršini organizatora krivi što najbolji teniser svijeta već nije u četvrtfinalu.

 

Naime, Đoković će danas s početkom u 14 sati nastaviti svoj meč osmine finala Wimbledona protiv Južnoafrikanca Andersona, no sumnju u različite kriterije pobudila je činjenica da je meč prekinut u trenutku kada je srpski teniser, nakon izgubljena dva prva seta, s lakoćom dobio treći i četvrti set, izgubivši pritom svega pet gemova.


Srbi su uvjereni da bi najbolji svjetski teniser trijumfalno projurio i kroz peti set te da je još sinoć mogao obezbijediti plasman u četvrtfinale i susret sa Marinom Čilićem.  

 

Spominju se dvostruki kriteriji i teorije zavjere za koje se krive organizatori, jer je prvo meč Đokovića i Andersona prebačen sa Centralnog terena na teren broj 1, a ondje nema krova i rasvjete.

 

Blic.rs navodi da se sličan scenarij odigrao svega dva dana ranije u meču Monfilsa i Simona, a isti je preseljen na Centralni teren koji ima krov i, dakako, rasvjetu, premda je tada to učinjeno i zato što se nedjelju, prve sedmice turnira, prema tradiciji ne igraju nikakvi mečevi.


Međutim, i današnji nastavak meča između Đokovića i Andersona je neizvjestan, jer bi ga mogla odgoditi kiša koja je najavljena u Londonu, te će psihološka spremnost definitivno odigrati ključnu ulogu u nastavku meča.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook