Odgovor vam se možda neće svidjeti

Muškarci otkrili: Kada i zašto koriste usluge prostitutki

DEPO PLUS05.07.15, 20:12h

Muškarci otkrili: Kada i zašto koriste usluge prostitutki
Uživanju u čarima profesionalki najskloniji su muškarci između 25. i 34. godine koji konzumiraju alkohol i narkotike


Nikada nije bilo lakše doći do seksa pa ipak određeni broj muškaraca radije plaća usluge “prodavačica ljubavi” nego da se upušta u “barenje”.


Brojke:


Prošle godine objavljeni su rezultati istraživanja koje je pokazalo da je u Velikoj Britaniji jedan od deset muškaraca platio usluge prostitutke.


U rezultatima istraživanja objavljenog u časopisu “Sexually Transmitted Infections” nalazi se i podatak da su uživanju u čarima profesionalki najskloniji muškarci između 25, i 34. godine života koji konzumiraju alkohol i narkotike.


Zašto?


Veliki broj muškaraca koji iza sebe ima mnogo seksualnih partnerica priznao je da jedan dio njih čine “prodavačice ljubavi”, a to se nikako ne uklapa u stereotip o “starijem i osamljenom” muškarcu.


Međutim, ako se muškarci ne žele emocionalno vezati, zašto u vrijeme kada svijetom vladaju veze za jednu noć, povremene kombinacije, prijateljski seks, kada je moguće naći djevojku raspoloženu samo za ovu vrstu druženja gotovo na svakom koraku, i dalje nekom plaćaju za jedan orgazam?


Primjeri:


Prošle godine britanski Cosmopolitan je objavio objašnjenja ovog fenomena nekolicine muškaraca koji koriste usluge prostitutke. Oni su naveli sljedeće:


“Spavam s eskort damama na poslovnim putovanjima”, rekao je jedan muškarac i pojasnio svoj razlog. “S takvim djevojkama riječ je samo o kratkoročnom zadovoljstvu, a sviđa mi se nedostatak emocionalne uključenosti i činjenica da tu nema prevare. Ja želim seks. Ona želi novac. Ako oboje uživamo na putu prema ostvarenju svojih želja – još bolje.”


“Angažirao sam prostitutku sa svojom djevojkom” – priznao je još jedan muškarac koji otkriva da je njegova djevojka nekada bila striptizeta i vrlo je slobodna po pitanju seksa pa je odlučila da se zabave na taj način, a s prostitutkom je smio raditi sve osim imati spolni odnos.

 

(Net.hr, DEPO PORTAAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook