SUKOBI U RS-U SVE INTENZIVNIJI

SDS pozvao Milorada Dodika da podnese ostavku

Front05.07.15, 14:48h

SDS pozvao Milorada Dodika da podnese ostavku
Srpska demokratska stranka (SDS) pozvala je danas Milorada Dodika da u interesu budućnosti Republike Srpske odmah podnese ostavku na funkciju predsjednika RS, jer, kako je saopćeno, sukobi sa svima u okruženju i pozivi na obračune sa neistomišljenicima u sopstvenom narodu pogubni za budućnost Republike Srpske

Iz SDS-a je saopćeno da su zaprepašteni načinom na koji Milorad Dodik "zloupotrebljava funkciju predsjednika Republike Srpske optužujući sve one koji ne vjeruju njegovoj rušilačkoj i pogubnoj politici za RS i njen narod".

 

- Izlivi bijesa koji su se mogli čuti na pomenu stradalim Srbima u dva posljednja rata u Bratuncu i Kozari vrijeđaju sve žrtve i pogađaju sve dobronamjerne ljude - ističe se u saopćenju.

 

Politika "Srbe na Srbe" koju propagira Milorad Dodik zloupotrebljavajući funkciju predsjednika RS, koja po Ustavu treba da odražava jedinstvo i da predstavlja sve građane RS, neće donijeti dobro ni RS niti našem narodu – upozorava SDS u saopćenju.

 

Dodikove tvrdnje o, kako navode, "izdaji i potrebi političkog obračuna sa rukovodstvom SDS-a" izrečene danas na Mrakovici nemaju ni jedan valjan argument.

 

- Podvalama i lažima Milorad Dodik neće moći da pobjegne od odgovornosti što se u RS desila najveća pljačka naroda u vrijeme njegove desetogodišnje vladavine i što smo danas najsiromašniji narod u regionu i Evropi. Politika SDS-a, kao državotvorne stranke u Republici Srpskoj, je bila i biće isključivo u interesu RS i njenih građana - navode iz SDS-a.

 

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook