VIDEO/ I TO JE MOGUĆE

Srbija bruji o skandalu: Prvakinje Europe dobile keramičke, a ne zlatne medalje: 'Ma sramota!'

Sport02.07.15, 20:49h

Srbija bruji o skandalu: Prvakinje Europe dobile keramičke, a ne zlatne medalje: 'Ma sramota!'
"Ma sramota! Krvavo su se srpske djevojke borile dva mjeseca za europsko zlato, a umjesto toga su dobile neke smiješne - keramičke medalje!", piše u četvrtak Kurir, a vijest prenose i drugi srpski mediji, garnirajući priču izjavama ogorčenih srpskih košarkašica i predsjednika košarkaškog saveza

Da cijela priča dobije i pomalo komičan prizvuk pobrinuo se predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas, koji je, kada je vidio medalje, odlučio djevojkama kupiti zlatne lančiće.

 

"To dovoljno govori o nekvaliteti odličja koja su pravili Mađari i Rumunji kao domaćini Europskog prvenstva", komentar je srpskih medija.

 

I zaista, čini se da su Mađari stvarno željeli uštedjeti.

 

"Izgledaju drugačije od onih koje sam do sada viđao ili u odnosu na one sa Svjetskog prvenstva u Španjolskoj. Imaju neku keramiku oko srednjeg žutog, 'zlatnog' dijela", rekao je Dragan Đilas i dodao kako Srbija ipak neće uložiti službenu žalbu FIBA-i.

 

"Nećemo. To sve govori o njima".

 

Srpska reprezentativka Dajana Butulija cijelu je priču nazvala 'sramotom'.

 

"Mnogo ljepše i sjajnije medalje sam dobijala u mlađim kategorijama. Ove su baš nekako čudne. Sramota da je ovo nagrada za titulu europskog prvaka", naljutila se Butulija, dok je predvodnica zlatne generacije Milica Dabović najavila kako će svoju medalju odnijeti na 'procjenu'.

 

"Nisu zlatne, nego keramičke", jasna je bila starija sestra Dabović.

 

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook