Vjerovali ili ne

Uništava kontracepciju: Ova dijeta može izazvati neželjenu trudnoću!

ŽENA iN30.06.15, 16:45h

Uništava kontracepciju: Ova dijeta može izazvati neželjenu trudnoću!
Čini se da dijete dobivaju još jednu nuspojavu, a ona je, vjerovali ili ne, neželjena trudnoća

 


Hiljade žena u Velikoj Britaniji počele su koristiti biljni preparat za mršavljenje i čišćenje organizma poznatiji kao “teatox”, a problemi su nastali kada su neke od njih počele primjećivati da se isti baš ne “slaže” s određenim metodama oralne kontracepcije.

 
Jedna od njih je i 26-godišnja Naomi Salt koja je ostala u drugom stanju dok je koristila takav preparat: “Nisam mogla doći k sebi od šoka. Ne mogu opisati taj osjećaj nevjerice.” – rekla je.


Druga žena izjavila je da je pila kontracepcijske pilule preko godinu dana i ostala trudna samo mjesec dana nakon što je počela uzimati biljni preparat za mršavljenje. Ona je na web stranici proizvođača tog preparata saznala da navedeni proizvod može uzrokovati da kontracepcijske pilule izgube svoje djelovanje, a na istoj žene upozoravaju da koriste kondome za vrijeme upotrebe istog.


Zanimljivo, na pakiranju proizvoda upozorenja nema što mnoge žene smatraju krajnje neodgovornim


Ipak, dr. Ellie Cannon i dr. Sarah Hardman iz Londona tvrde da se proizvođač ne bi trebali smatrati odgovornima za neželjene posljedice već da je problem u onom ko je tim ženama propisao određenu vrstu pilule.


Isto tako, naglašavaju da su žene sam krive jer se ne informiraju dovoljno kada odluče početi uzimati određeni preparat.

 

(Net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook