Sad je stvarno pukla ljubav

Hari i Dino Merlin u novom ratu: Ništa lično, al' daj mi moje pare!

Showbizz30.06.15, 15:22h

Hari i Dino Merlin u novom ratu: Ništa lično, al' daj mi moje pare!
Nekada najbolji prijatelji, danas se izbjegavaju u širokom luku. Nakon što je Dino Merlin kao predsjednik udruženja muzičkih autora u Bosni, "AMUS" izbacio sa sjednice glavnog odobra svog kolegu Harija Varešanovića nastao je opšti haos - piše Blic.rs

 

- Dino i Hari nisu u dobrim odnosima još od snimanja dueta "Dabogda", nakon kojeg je Dino optužio mlađeg kolegu da je plagijator. Sukob se nastavio zbog autorskih prava i novca, da bi sve na kraju kulminiralo ozbiljnom svađom - kaže izvor blizak Varešanoviću.


 
Harijev menadžer potvrdio je da sukob postoji, a kao razlog navodi loše poslovanje Dina Merlina.


- On je izabran za predsjednika na zajedničkom sastanku i to u trenutku kada nismo imali licencu za "Amos" već je posao oko autorskih prava radila jedna agencija. Nakon što smo dobili licencu Merlin se potpuno promijenio. Do tada je pričao jednu priču, a kada je postao predsjednik drugu. On sada skriva loše poslovanje "AMUS" i zloupotrijebio je povjerenje svojih prijatelja i kolega - otkriva između ostalog Senad Rožajac, menadžer Harija Varešanovića za "Blic Puls".

 

Na internetu se pojavio i snimak sukoba između članova "AMUS" na kojem se vidi kako je Dino zaprijetio svojim kolegama koji su bili protiv toga da on ostane na čelu udruženja.


 
- Mene niko nije mogao da izbaci, ja sam lično izašao. Nema ništa lično protiv Merlina i nismo se nikada sukobili. Istina je da sam slučaj predao nadležnim organima, a sudski postupak je u toku. Želim da se utvrdi za koliko novca sam oštećen. Na mjestu predsjednika trebalo bi da bude neko drugi, ko je pristupačniji ljudima, a ne neko ko je zvijezda - rekao je Varešanović za "Blic puls".
 

(blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook