Ne zapuštajte sebe

Vaša savršena bikini zona ovog ljeta preko ova četiri sjajna trika!

ŽENA iN30.06.15, 14:17h

Vaša savršena bikini zona ovog ljeta preko ova četiri sjajna trika!
Zbog povećanog znojenja ljeto i vrućine traže i povećanu osobnu higijenu, pa tako i intimne dijelove tijela trebamo njegovati pažljivije. Držite se idućih četiri zakona za održavanje higijene i svježine 'tamo dolje' kako biste opušteno uživali u ljetnim danima

 

1. Koristite sapun bez mirisa 


Zahvaljujući sposobnosti vagine da se sama čisti najbolje bi bilo prati je samo običnom vodom. Ako ipak ne možete izostaviti sapun koristite onaj neutralni, odnosno bez mirisa. Vagina se nikada ne smije prati iznutra jer se tako ispire i zdrava bakterija što pak može povećati rizik od spolno prenosivih bolesti, upale zdjelice i drugih infekcija. Ako vas muči neobičan miris vagine, obratite se ginekologu. 

 

2. Pažljivo birajte donje rublje 


Čipkaste, satenske i gaćice od sintetike tijekom ljeta trebali biste izbjegavati u širokom luku. Takvo rublje zadržava vlagu zbog čega vrlo često kad je vrućina može izazvati gljivične infekcije. Najbolji izbor bit će gaćice od sto posto pamuka koje su prozračne i ne zadržavaju vlagu. Također, iz mokre odjeće za vježbanje i kupaćeg kostima presvucite se čim prije.


3. Koristite dobre intimne maramice


Uvijek uz sebe imajte paketić intimnih vlažnih maramica kako biste se osvježili. Kupite maramice koje su potpuno prirodne, ne sadrže alkohol i biorazgradive su.

 

4. Riješite se uraslih dlačica 


Jedna od nuspojava depiliranja voskom je povećanaa sklonost uraslim dlačicama, koje nijedna žena ne želi na svojoj bikini zoni kad se skine u kupaći kostim. Za sprečavanje urastanja dlačica napravite piling bikini zone dva dana nakon depilacije.

 

Koristite piling koji sadrži samo prirodne sastojke. Piling radite svaki dan i tako ćete zadugo spriječiti urastanje dlačica. Nakon pilinga na suhu kožu nanesite preparat protiv urastanja dlačica koji će smiriti kožu i još više smanjiti mogućnost urastanja. 

 

Urasle dlačice nikada nemojte pokušavati iščupati. Bakterije na rukama mogu napraviti više štete nego koristi te uzrokovati infekcije i ožiljke.

 

(zadovoljna.dnevnik.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook