VIDEO/ LAKRDIJA OD PRVENSTVA

Nova velika nepravda na Copa Americi! Besramni suci domaćina pogurali u finale!

Sport30.06.15, 11:31h

Nova velika nepravda na Copa Americi! Besramni suci domaćina pogurali u finale!
Nakon što su u četvrtfinalu izbacili Urugvaj, nogometna reprezentacija Čilea plasirala se u finale Copa Americe po prvi put nakon 1987. godine 2:1 pobjedom protiv Perua u polufinalu

Ali, niti ova utakmica nije prošla bez sudačkih repova.

 

Naime, još će se zasigurno neko vrijeme raspravljati o dvojbenom izravnom crvenom kartonu Peruancu Carlosu Zambranu i to već u 20. minuti utakmice, što je domaćinu uvelike olakšalo put do velikog finala.

 

Venecuelanski sudac Argote već je u trećoj minuti lako mogao pokazati crveni karton Čileancu Arturu Vidalu koji je odgurnuo Zambrana rukom u lice, no nije mu dao ni žuti karton. Ali je zato malo kasnije Zambrana poslao u svlačionicu zbog visoko podignute noge u duelu s Aranguizom, kada ga je u skoku nagazio na donji dio leđa. U najmanju ruku sporna odluka koja je uvelike olakšala posao domaćinu.

 

Dvostruki strijelac za Čilea bio je Eduardo Vargas, suigrač našeg Ivana Strinića iz Napolija, dok je jedini gol za Peru zapravo autogol Garya Medela koji je želeći spriječiti ubacivanje Advincule gurnuo loptu u svoju mrežu.

 

Vargas je doveo Čile u vodstvo u 42. minuti nakon što je s(p)retno pospremio odbijanac od vratnice iz peterca.

 

Nadu Peruu vratio je ranije spomenuti autogol Medela u 60. minuti, da bi u 64. minuti uslijedio najljepši trenutak susreta. Vargas je odapeo s nekih 25 metara od gola malo iskosa s desne strane, a lopta je u luku odsjela u daljem kutu nemoćnog peruanskog vratara.

 

Podsjećamo, Čile je u četvrtfinalu u kontroverznoj utakmici savladao Urugvaj s 1:0, također uz sudački vjetar u leđa, a tada su posljednji sučev zvižduk dočekali s dvojicom igrača više. Na kraju kažimo i da Dinamov Čileanac Henriquez nije zaigrao u ovom susretu.

 

Protivnik Čileu u finalu bit će bolji iz ogleda između Argentine i Paragvaja koji je na rasporedu u noći s utorka na srijedu.

 

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook