ZAPALJIV ISTUP RADIKALNO LJEVIČARSKE ZASTUPNICE

Izjava u Bundestagu zapalila Evropu: Kompletnu vladu Kosova čine teroristi i ubice!

Hronika30.06.15, 08:44h

Izjava u Bundestagu zapalila Evropu: Kompletnu vladu Kosova čine teroristi i ubice!
Cijelu vladu na Kosovu čine pripadnici bivše OVK. U sjenci njemačkog tenka ova obnovljena teroristička organizacija pokriva terorom i susedne zemlje kao što je Makedonija - rekla je njemačka poslanica i dobila gromoglasan aplauz

Jedan govor u Bundestagu zapalio je Nemačku, šokirao Angelu Merkel i izazvao burne ovacije, a u njemu je poslanica turskog porijekla iz partije krajnje ljevice Die Linke Sevim Dagdelen (Die Linke Sevim Dagdelen) iznijela je teške optužbe na račun vlasti na Kosovu i OVK!

 

Njemačka poslanica govoreći 19. juna na sjednici Bundestaga o zahtjevu njemačke vlade i NATO-a da se njemačkom kontingentu Kfora na Kosovu za još jednu godinu odobri novih 45 miliona eura rekla je da je Bundesver na Kosovu prisutan 16 godina, a nijedan od ciljeva nije ostvaren.

 

– Cijelu vladu na Kosovu čine pripadnici bivše OVK. U sjenci njemačkog tenka ova obnovljena teroristička organizacija pokriva terorom i susedne zemlje kao što je Makedonija. Pripadnici OVK koji su nedavno poginuli u Makedoniji, na Kosovu su sahranjeni kao heroji, na groblju mučenika i u prisustvu visokih zvaničnika – rekla je poslanica Dagdelen i istakla da je Kosovo postalo region u Evropi odakle odlazi najviše boraca za tzv. Islamsku državu Iraka i Sirije.

 

– Regrutuju se pred očima NATO-a i vojske koju smo tamo poslali. Mislim da Njemačka ne može da nastavi s podrškom velikoalbanskom nacionalizmu, OVK i terorističkim centrima koji na Kosovu, u regionu i na Bliskom istoku donose nasilje i teror. Kosovo je postalo oružnica Evrope, tamo je sistem duboko korumpiran, a stotine hiljada Srba, Roma i drugih manjina moralo je da napusti region – istakla je poslanica Sevim Dagdelen.

 

Ona je podsjetila na izjavu bivšeg kancelara Njemačke Gerharda Shredera da je bombardovanje Jugoslavije bilo nezakonito.

 

 Ja vas pitam koje ste posledice vi izvukli iz ove izjave. Bundesver je na Kosovu kao rezultat kršenja međunarodnog prava, a politika Njemačke tamo nikada nije bila neutralna. Nisu nam potrebni njemački vojnici na Balkanu koji će zauzimati stene i štititi kršenje međunarodnog prava, treba nam povratak na međunarodno pravo, jer samo to može biti osnov za miran suživot u Evropi – kazala je poslanica Dagdelen i dodala da zemlje EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova treba da upozore njemačku vladu na kršenje međunarodnog prava na Kosovu.

 

Govor Sevim Degdelen više puta prekidan je aplauzima poslanika ljevice. Partija Die Linke ima 64 poslanika u njemačkom Bundestagu od ukupno 631. Cijeli njen govor „Kfor, povratak na međunarodno pravo“, koji su preveli i prenijeli neki albanski i srpski mediji na Kosovu, objavljen je na službenoj veb-stranici Sevim Degdelen.

 

 

 

(telegraf.rs/DEPO PORAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook