MINISTAR VANJSKIH POSLOVA BIH OTVORENO

Crnadak: Svi predstavnici vlasti iz RS-a jednaglasno su protiv rezolucije o Srebrenici

Front29.06.15, 19:20h

Crnadak: Svi predstavnici vlasti iz RS-a jednaglasno su protiv rezolucije o Srebrenici
Ministar vanjskih poslova BiH i visoki funkcioner PDP-a Igor Crnadak izjavio je večeras da je vidljiva saglasnost svih zvaničnika RS-a u Sarajevu i vlasti u tom bh. entitetu da je neprihvatljiva rezolucija o Srebrenici kako je predložena na usvajanje u UN-u

Crnadak je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da mu je žao što pismo nisu zajedno uputili srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i predsjednik RS-a Milorad Dodik u kojem se traži da u UN-u ne bude usvojena rezolucija o Srebrenici.

 

-To je bilo nemoguće nakon onoga što se desilo u Beogradu u petak, ali je dobro da je vidljiva saglasnost svih predstavnika vlasti RS-a u Sarajevu i vlasti u RS-u da je neprihvatljiva rezolucija o dešavanjima u Srebrenici kako je predložena na usvajanje UN-u - naglasio je Crnadak.

 

Očekuje da se i u narednom periodu o ovom i svim drugim pitanjima koja se tiču RS-a radi s mnogo više koordinacije između predstavnika RS-a u Sarajevu i vlasti u RS-u.

 

On je potvrdio da je na sastanku s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom apelovao da ne koristi više kvalifikacije "izdajnici“ za srpske predstavnike u vlasti BiH, jer je to neprihvatljivo, ukoliko misli da sarađuju predstavnici vlasti RS-a i njeni predstavnici u organima BiH.

 

-Nadam se da će nakon današnjeg dana ta vrsta kvalifikacija da prestane, jer to ide na štetu građana RS-a i njenih interesa  rekao je Crnadak poslije sastanka s Dodikom kojem su prisustvovali i drugi zvaničnici RS-a i njeni predstavnici u institucijama BiH.

 

I zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Ognjen Tadić je potvrdio u izjavi novinarima u Banjoj Luci da je na sastanku kod Dodika rečeno da se u potpunosti uvažava pun kapacitet, legitimitet i legalitet svih predstavnika iz RS-a u vlasti na nivou BiH, koji dolaze iz Saveza za promjene.

 

Očekuje da saradnja između predstavnika vlasti u RS i njenih predstavnika u organima BiH bude bolja u narednom periodu, u naboljem interesu RS-a i njenih građana.

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook