Dixieland jazz u Sarajevu

Vojni orkestar 'The Wings of Dixie' sutra svira na Žutoj tabiji

Kultura29.06.15, 15:24h

Vojni orkestar 'The Wings of Dixie' sutra svira na Žutoj tabiji
U sklopu 2. Sarajevo Ramazan Festivala u utorak 30. juna će na Žutoj tabiji nakon iftara (od 20:15) biti održan koncert američkog vojnog benda „The Wings of Dixie”


„The Wings of Dixie” svojom muzikom slavi američku tradiciju dixieland jazza, a njihov nastup u Sarajevo donosi atmosferu New Orleansa - grada iz kojeg je ovaj muzički pravac i potekao. 


Specijalno u povodu svog nastupa u Sarajevu sastav „The Wings of Dixie” uvježbao je i izvest će nekoliko sevdalinki.  


Nastup grupe „The Wings of Dixie” na 2. Sarajevo Ramazan Festivalu bit će realiziran u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih američkih država u Sarajevu. 


Sarajevo Ramazan Festival kreirali su Fondacija Sarajevo Navigator i Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija u svrhu upotpunjavanja turističke ponude destinacije Sarajevo. 
Programi u okviru Sarajevo Ramazan Festivala dio su projekta “PHOENIX – Kultura za budućnost”, kojeg finansira EU a realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, ZUP Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator. 


Projekat “PHOENIX – Kultura za budućnost“ traje 18 mjeseci i dio je programa “Sarajevo 2014” kojeg finansira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook