Zašto ne isprobate

Šest trikova za siguran gubitak ‘šlaufića’ u šest dana

Lifestyle29.06.15, 15:12h

Šest trikova za siguran gubitak ‘šlaufića’ u šest dana
Donosimo vam nekoliko savjeta uz koje ćete brzinski smanjiti ‘šlaufiće’ i neugodnu napuhnutost

 

Za sedam dana idete na svadbu i želite se riješiti tvrdoglavog trbuščića kako bi vam odabrana haljina savršeno pristajala? Onda imamo rješenje za vas. Uz dobro poznato pravilo o ispijanju velikih količina vode morate pripaziti i na svoju prehranu. 

 

1. Izbjegavajte sol. Zbog konzumacije velike količine slane hrane u tijelu se zadržava višak vode. Zato izbjegavajte sol i hranu s puno natrija.


2. Ne jedite ugljikohidrate. Zaboravite na tjesteninu i hljeb jer to nisu namirnice koje biste trebali jesti ako želite izgubiti višak masnih naslaga na trbuhu. Jedite hranu koja je bogata proteinima.

 

3. Smanjite unos mlijeka. Obožavate mlijeko i dnevno pijete više od pola litre? To bi mogao biti jedan od razloga zašto ste stalno napuhnuti i imate vjetrove. Smanjite unos mlijeka i umjesto njega pojedite jogurt ili par kriški tvrdog sira.


4. Izbacite ljute začine iz prehrane. Jako začinjena hrana uzrokuje pojačano izlučivanje kiselina u želucu i izaziva iritaciju što vam nikako neće pomoći kod gubitka masnih naslaga. Radije birajte svježe začine koji imaju blaži okus.

 

5. Odreknite se kafe, alkohola, prerađene hrane i šećera. Ove namirnice ne smiju biti dio vaše prehrane tokom ove dijete jer ne pomažu kod topljenja masnoća već potenciraju njihovo nakupljanje i zadržavanje u tijelu.

 

6. Odaberite pravo voće. Iako su to zdrave voćke, Izbjegavajte jabuke ili kruške jer u sebi imaju više fruktoze pa ih želudac teže probavlja. Jedite citruse i bobičasto voće.

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook