FOTO/ 10. međunarodni festival animiranog filma

U Neumu uz vatromet otvoren jubilarni NAFF: Prikazano devet crtića iz konkurencije

Mediji28.06.15, 13:06h

U Neumu uz vatromet otvoren jubilarni NAFF: Prikazano devet crtića iz konkurencije
Deseti festival animiranog filma u Neumu zakoračio je u drugo desetljeće života, potkovan kvalitetom koju je prepoznao cijeli svijet

 

Sinoć je u Neumu, pred prepunom ljetnom terasom hotela Sunce, službeno otvoren jubilarni deseti Međunarodni festival animiranog filma - NAFF 2015.

 

Otvaranju su nazočili uvaženi gosti i prijatelji festivala: predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack, šef misije OSCE-a u BiH Jonathan Moore, federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović, ministrica finansija u Vladi Federacije Jelka Miličević, te mnogi drugi.

 

naff-2015-1

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić službeno je otvorio ceremoniju festivala, te je u svom kratkom obraćanju istaknuo važnost festivala za Bosnu i Hercegovinu, ali i poseban entuzijazam koji stoji iza njegove organizacije. Prisutnima se obratila i američka ambasadorica Maureen Cormack, koja se dotakla snažnog angažmana i poruke koju kreativno izražavanje kroz animaciju može prenijeti. Cormack je osobito istaknula važnost NAFF-a kao mosta, koji ove godine povezuje tri države - BiH, Hrvatsku i Crnu Goru. Kao znak zahvalnosti za šestogodišnju potporu Sjedinjenih Američkih Država NAFF-u, direktorica festivala Sanja Rajič Banjac ambasadorici je uručila posebnu plaketu.

 

naff-mladen-ivanic-2

 

Ministrica kulture i sporta Zora Dujmović, čije je ministarstvo najdugovječniji prijatelj festivala, također je pozdravila prisutne, a Jonathan Moore, šef misije OSCE-a u BiH, koja je ove godine sudomaćin festivala, kazao je kako se uvijek rado odazove na poziv za druženje na ovom zanimljivom festivalu.

 

Službeno su otvaranje upotpunili nastupi mostarskih mažoretkinja, klape Neum i HKUD Lindžo iz Neuma, te nezaobilazan vatromet.

 

naff-2015-3

 

Odmah iza službenog otvaranja, krenuo je i natjecateljski program festivala u kojemu je prikazano devet filmova iz konkurencije, nakon čega je održana i tradicionalna zabava uz otvoreni bazen hotela Sunce u Neumu.

 

Iako se zabavljalo do kasno u noć, već iduće jutro radna atmosfera uz predavanje ilustratora, grafičara, strip majstora i redovnog profesora Animacije u filmskoj školi Dunav filma, Rastka Ćirića.

 

Deseti festival animiranog filma u Neumu time je zakoračio u drugo desetljeće života, potkovan kvalitetom koju je prepoznao cijeli svijet.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook