Foto / Nakon pobjede na 'X-Factoru'

Gračanlije ponosne: Hiljade građana dočekalo Amela Ćurića, a među njima i načelnik lično...

Showbizz23.06.15, 21:27h

Gračanlije ponosne: Hiljade građana dočekalo Amela Ćurića,  a među njima i načelnik lično...
Nekoliko hiljada građana Gračanice, čaršije u sjeveroistočnoj Bosni, dočekalo je večeras Amela Ćurića, pobjednika regionalnog pjevačkog takmičenja ˝X-Factor˝. Dobro raspoloženi Ćurić zahvalio se sugrađanima i svima koji su mu svojim glasovima pomogli da dođe do pobjede, javlja Anadolu Agency (AA)

 

"Još uvijek se ne zna tačan broj glasova, ali oko 37.000 glasova bio sam ispred drugoplasiranog takmičara. To ne bi bilo tako da nije bilo moje publike, a moram primijetiti da je sada na dočeku više ljudi nego kada sam 2003. godine pobijedio na OBN-ovom takmičenju. Inače, u ˝X-Factor˝ sam se prijavio bez velikih očekivanja. Otišao sam malo i kada sam prošao nekoliko krugova i došao do finala, ni tada nisam vjerovao da ću ja pobijediti. Mislio sam da će to biti pjevač iz Makedonije, jer je sjajan, ali kada sam čuo svoje ime, to je bila druga priča", izjavio je Ćurić.

 

On je svojim sugrađanima naglasio da mu je veoma smetalo kada su ga na prvoj audiciji potpisali takmičara koji dolazi iz Sarajeva.

 

"U Sarajevu živim 12 godina i veoma volim taj grad, ali u Gračanici sam rođen. To je moje rodno mjesto. Kasnije su to ispravili", rekao je Ćurić, što su oduševljene Gračanlije podržale gromoglasnim aplauzom.

 

Ćurić je najavio da će nakon odmora njegov prvi korak biti snimanje prve pjesme, a upitan o mogućem snimanju dueta sa Massimom Savićem ili Željkom Joksimovićem, rekao je da bi mu takva pjesma bila velika čast.

 

Sa Ćurićem su se na pozornici predstavila i još četiri bivša takmičara: Iva Ćurić, Adnan Pacoli, Tarik Mulaomerović i Faris Pinjo, kao i uspješni gračanički omladinci.

 

Nusret Helić, načelnik Gračanice, izjavio je prije dočeka da ima veliku tremu, ali mu je neizmjerno drago što je i ovaj Ćurićev uspjeh dokaz da je ovo mjesto centar kulture i sporta.

(Anadolija/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook