MALIŠANIMA OBEZBIJEĐENA ZALIHA MLIJEKA ZA TRI MJESECA

Humana gesta: Povodom obilježavanja 'Svjetskog dana mlijeka' Lactalis BH uručio donaciju SOS Dječijim selima BiH

Hronika02.06.15, 14:57h

Humana gesta: Povodom obilježavanja 'Svjetskog dana mlijeka' Lactalis BH uručio donaciju SOS Dječijim selima BiH
Prema riječima direktora SOS Dječijeg sela u Sarajevu, Damira Mahmića, ovom vrijednom donacijom će se pokriti sve potrebe za nabavku mlijeka u SOS Dječijim selima BiH za naredna tri mjeseca

Domaća mliječna kompanija Lactalis BH povodom obilježavanja Svjetskog dana mlijeka donirala je 5 tona mlijeka za mališane u SOS Dječijim selima BiH. Tim povodom, predstavnici ove kompanije posjetili su SOS Dječije selo u Sarajevu i zajedno sa SOS porodicama obilježili ovaj dan.


Prema riječima direktora SOS Dječijeg sela u Sarajevu, Damira Mahmića, ovom vrijednom donacijom će se pokriti sve potrebe za nabavku mlijeka u SOS Dječijim selima  BiH za naredna tri mjeseca.

 

lactalis-donacija-2

Lactalis BH – se danas nalazi u samom vrhu mliječne industrije u BiH, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda.
Dugogodišnji uspjeh brandova poput Dukat, Président i Galbani, Alpsko mleko, Domaće blago i Dar prirode ogleda se u zdravim, ukusnim i svježim mliječnim proizvodima omiljenim među potrošačima. Okosnicu poslovne filozofije Lactalis BH čine svježi, zdravi, prirodni i ukusni mliječni proizvodi bez konzervansa, proizvedeni od svježeg domaćeg mlijeka najboljeg kvaliteta.


”Želim zahvaliti kompaniji Lactalis BH, našem starom prijatelju, koji kroz donacije u mlijeku i mliječnim proizvodima pruža značajnu podršku SOS porodicama. Budući da SOS Dječija sela BiH trenutno u porodičnom modelu brige imaju 270 djece, procjenjujemo da naša potrošnja mlijeka i mliječnih proizvoda na godišnjem nivou iznosi preko 60.000 KM. Na broj djece o kojoj se svakodnevno brinemo, svako pokriće troškova je iznimno vrijedan poklon. Hvala kompaniji Lactalis BH za  kontinuiranu podršku našem radu. Ovako posvećeni prijatelji nam pomažu u pružanju najkvalitetnije brige o djeci.“ - istakao je g. Mahmić.


Darivanjem SOS Dječijih sela BiH Lactalis BH želi potaknuti i druge kompanije da ovakvim i sličnim aktivnostima pruže podršku, sigurnost i kvalitetniji život djeci bez roditeljskog staranja koja su u SOS porodičnom modelu brige.


”Zajedničkim snagama i društveno odgovornim projektima želimo doprinijeti razvoju lokalne zajednice te pomoći onima kojima je pomoć prijeko potrebna.”– kazao je Voditelj marketinga kompanije Lactalis BH, Haris Kadenić.

 

lactalis-donacija-1


Na ovaj način za mališane je obezbjeđeno mlijeko vrhunske kvalitete proizvedeno u mljekari Inmer iz Gradačca, a koja posluje u okviru kompanije Lactalis BH.


Svjetski dan mlijeka prvi put je obilježen 2001. godine u mnogim državama širom svijeta, te se od tada pa do danas svake godine povećava broj država koje sudjeluju u obilježavanju ovog važnog dana.

 

Lactalis Group - je vodeća po veličini i snazi mliječna grupacija u svijetu te vodeći francuski proizvođač sireva. Godišnje otkupljuje više od 15 milijardi litara mlijeka i prema količinama otkupljenog svježeg sirovog mlijeka, zauzima treće mjesto u svijetu. Lactalis grupa zapošljava 66.000 zaposlenika u 70 zemalja, a ima organizovanu proizvodnju u preko 200 proizvodnih pogona u 37 zemalja širom svijeta, od kojih je 64 pogona u Francuskoj.

Robne marke Lactalis grupe danas se prodaju u više od 160 zemalja širom svijeta, od kojih su najpoznatije: Président, Galbani, Parmalat, Lactel, La Laitiere, Dukat, Celia, Société, Seriously Strong, Salakis, Teama, Food Master, Lauki, Flor de Esgueva, Mama Luise.

Lactalis grupa je porodična kompanija osnovana 1933. godine, a danas je vodi treća generacija obitelji Besnier.

 

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook