BURNE REAKCIJE IZ SDP-A TUZLA

Povodom incidenta na press konferenciji: Laži i klevete na račun izbornih kandidata i rukovodstva partije!

Front29.05.15, 17:27h

Povodom incidenta na press konferenciji: Laži i klevete na račun izbornih kandidata i rukovodstva partije!
U saopštenju koji potpisuju Gradska i Kantonalna izborna komisija SDP BiH Tuzla oštro se reaguje na današnji incident pred novinarima i iznešene klevete na račun kandidata Envera Bijedića i Slađana Ilića, kao i cjelokupnog rukovodstva ove partije. Saopštenje prenosimo u cjelosti

 


Danas je Kantonalna izborna komisija SDP BiH Tuzla zakazala redovnu press konferenciju u press Sali SDP BiH Tuzla sa početkom u 11,00 sati. Grupa u kojoj su bili Ramo Husagić, Mirzet Toromanović i osoba koju su oslovljavali sa Hapa, zauzeli su salu press centra i time onemogućili održavanje unaprijed zakazane press konferencije Kantonalne izborne komisije SDP BiH Tuzla.


Iskoristivši prisustvo ranije pozvanih novinara iznijeli su niz kleveta i grubih uvreda na račun regularnosti predstojećih izbora i na račun kandidata Envera Bijedića i Slađana Ilića kao i cjelokupnog rukovodstva SDP BiH.


Gradska izborna komisija SDP BiH Tuzla i Kantonalna izborna komisija SDP BiH Tuzla odlučno demantuju sve iznesene zlonamjerne navode i klevete, te još jednom podsjećaju da je popis birača sačinjen od članova SDP BiH, koji su se uredno i u roku reevidentirali i platili članarinu, a sve u skladu sa Statutom SDP BiH, odlukama 3.Vanrednog Kongresa i Glavnog odbora SDP BiH.


Gradska i Kantonalna izborna komisija SDP BiH Tuzla upozoravaju da kampanja za unutarpartijske izbore mora biti vođena u skladu sa odlukama Glavnog obora SDP BiH te da se ni u kom slučaju, istupanjem pojedinaca, ne smije dozvoliti narušavanje partijskog jedinstva.


Gradska i Kantonalna izborna komisija SDP BiH Tuzla napominju da je uvođenjem principa “jedan član - jedan glas” postignuta visoka demokratizacija Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine koju niti jedna stranka u BiH nema.

 

Još jednom pozivamo članstvo da se u nedelju 31.maja. odazove na izbore i glasa na svojim biračkim mjestima, ističe se u saopštenju koji potpisuju Gradska i Kantonalna izborna komisija SDP BiH Tuzla.

 

Pored Gradske i Kantonalne Komisije SDP-a, reagovao je i Forum mladih Tuzla ove stranke. U saopštenu navode sljedeće:
 

Forum mladih SDP BiH Tuzla, ponosan je na odluke 3. Vanrednog Kongresa SDP BiH koje su omogućile svim članovima SDP BiH koji su se uredno i u roku reevidentirali, ali i platili članarinu, da biraju predsjednike svih nivoa organizovanja.

 

Mi, najmlađi članovi SDP BiH, vjerujemo da je jedini izlaz u demokratizaciji i poštenju.  Unutarpartijska kampanja mora biti čista i ne smije biti nedomakratska  i prljava. Oštro osuđujemo  nedemokratski čin grupe  u kojoj su bili bučni  Ramo Husagić, ali i pomoćnik ministra u Vladi Tuzlanskog kantona  Ekrem Avdić poznat po mržnji prema SDP-u. Forum mladih smatra da su grube uvrede  i klevete izrečene na račun kandidata Slađana Ilića, Envera Bijedića  kao i mnogih istaknutih funkcionera SDP-a, teška povreda demokratske procedure i elementarnih moralnih normi.

 

Forum mladih poziva svoje članove da u nedjelju izađu na izbore i odbrane ideju “jedan član – jedan glas”, od nasrtaja onih koji se služe grubostima i klevetama, na čistotu ove velike ideje i ugled Socijaldemokratske partije BiH.  

 

(DEPO PORTAL/aa)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook