Odluka policijskog komesara ZDK

Zbog neprimjerenih kontakata na dužnosti suspendovan policajac iz Zavidovića

Hronika29.05.15, 14:43h

Zbog neprimjerenih kontakata na dužnosti suspendovan policajac iz Zavidovića
Postupak dokumentiranja i dokazivanja eventualnih krivičnih djela se nastavlja, kao i unutrašnja istraga

 

 

Policijski komesar Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut, suspendirao je, do okončanja krivičnog ili disciplinskog postupka, policijskog službenika V.N., iz Policijske stanice Zavidovići, koji je od građana anonimnom predstavkom prijavljen da je "u proteklom periodu obavljajući poslove policijskog službenika imao neprimjerene kontakte s osobama i poduzimao nezakonite radnje, kršeći važeće zakonske propise i etički kodeks policijskih službenika".



Odluka o suspenziji je donesena nakon što su službenici Jedinice za profesionalne standarde, koji su u otvorenom internom postupku, odnosno istrazi, vršili određene provjere po anonimnoj predstavci podnesenoj protiv navedenog službenika, došli do određenih saznanja da je „službenik V.N. počinio težu povredu službene dužnosti, te da bi ugled službe bio znatno narušen ukoliko bi on nastavio s radom“. Postupak dokumentiranja i dokazivanja eventualnih krivičnih djela se nastavlja, kao i unutrašnja istraga otvorena zbog prijave neprofesionalnog i nezakonitog ponašanja navedenog policijskog službenika.



U službenom saopćenju policije MUPZDK-a istaknuto je da, osim već poduzetih aktivnosti na ovom slučaju, Uprava policije će oštro reagirati na svaki slučaj koruptivnog djelovanja, utvrđene povrede službene dužnosti, kao i druge vidove nedozvoljenog ponašanja policijskih službenika.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook