Foto / Haos u Zagrebu

Hrvatski branitelji protestovali, policija ih 'ugurala' u crkvu!

Hronika29.05.15, 08:08h

Hrvatski branitelji protestovali, policija ih 'ugurala' u crkvu!
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pozvala je u vezi s protestima hrvatskih branitelja na Markovom trgu u Zagrebu "sve odgovorne na iskorak k dijalogu i zajedničkom rješavanju otvorenih pitanja", navodi se u saopćenju Ureda predsjednice objavljenom u petak rano ujutro

 

"U skladu sa svojom odgovornošću za stabilnost u državi, pokušavam stupiti u kontakt s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem. Vjerujem kako je svima stalo do stabilnosti naše domovine, njezinog ustavnog i pravnog poretka kao i međunarodnog ugleda. U tom duhu, još jednom pozivam na dostojanstvo, razum i dijalog", navodi se u kratkom saopćenju iz Ureda Predsjednice Republike Hrvatske.

 

Oko 150 branitelja grada Splita okupilo se sinoć ispred Policijske uprave splitsko-dalmatinske (PU SD) gdje su mirnim i kratkim prosvjedom iskazali podršku kolegama u Zagrebu, prema kojima, kako tvrde, policija tokom protesta na Markovom trgu u Zagrebunije ispravno postupala.

 

protest-zagreb-hrvatski-branitelji

 

Branitelji su se okupili oko 23 sata spontano i iz svih udruga s područja grada Splita. Po dolasku ispred zgrade PU SD tražili su razgovor s prvim čovjekom splitske policije Markom Srdarevićem koji je vrlo brzo udovoljio njihovim zahtjevima i sišao na razgovor.

 

Predsjednik splitske HVIDR-e Mario Tomasović kazao je za Hinu da su Srdareviću ukazali na nekorektno ponašanje policije u Zagrebu koja je prema braniteljima krenula čak i kada su ušli u crkvu.

 

"Naše je okupljanje trajalo pola sata i za to vrijeme smo razgovarali s gospodinom Srdarevićem koji nas je saslušao. Mislim kako treba javno reći da ne toleriramo takvo ponašanje policije prema braniteljima. Nakon razgovora pred policijom smo se razišli", objasnio je Tomasović.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg; Foto: Jutarnji.hr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook