Prije dva dana ponovno napadnut

Selvedin ef. Beganović saslušan u policiji, pronašli mu automatsko oružje?

Hronika28.05.15, 16:11h

Selvedin ef. Beganović saslušan u policiji, pronašli mu automatsko oružje?
Selvedin ef. Beganović iz Trnova kod Velike Kladuše u srijedu je bio kod policije na obavijesnom razgovoru, jer je u utorak ponovo prijavio napad od nepoznatog počinioca, kojom prilikom su mu nanesene, kako tvrdi, povrede hladnim oružjem

 



- Sektor kriminalističke policije, u saradnji s Tužilaštvom Unsko-sanskog kantona (USK), provodi intenzivnu istragu radi dokumentovanja i dokazivanja navoda iz prijave ef. Beganovića, ali naravno i nekih novih saznanja, odnosno okolnosti do kojih smo došli tokom same istrage - izjavio je za Fenu glasnogovornik Policije USK-a Ale Šiljdedić.



Po njegovim riječima, ef. Beganović pozvan je u utorak u prostorije Policijske stanice Velika Kladuša radi davanja iskaza na određene okolnosti, kako same njegove prijave napada, tako i nekih novih do kojih se došlo u istrazi. Beganović je pozvan, kako nezvanično doznaje Fena, između ostalog, i zbog nedozvoljenog držanja oružja, jer je policija kod njega pronašla automatsko oružje, pancirni prsluk i skalpel, koji su izuzeti. Zbog provođenja daljnje istrage Šiljdedić nam tu informaciju nije mogao potvrditi, niti je mogao precizirati o kakvim se novim okolnostima radi.



Inače, Beganović je u proteklih nekoliko mjeseci više puta prijavljivao navodne napade neidentificiranih počinilaca, a posljednju takvu policiji je uputio prije dva dana.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook