Pripazite ako vozite

Na bh. cestama čekaju vas odroni kamenja, ali i zastoji

Hronika28.05.15, 11:37h

 Na bh. cestama čekaju vas odroni kamenja, ali i zastoji
Uslijed obilnih kišnih padavina tokom proteklih dana povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Na dionici M-17 Zenica-Žepče u mjestu Begov Han, saobraćaj se zbog radova na sanaciji odrona u vremenu od 07 do 19 sati odvija jednom trakom uz povremene obustave u trajanju 5-10 minuta



Zbog izvođenja radova na asfaltiranju kolovoza na M-18 Sarajevo-Vogošća (dionica Zetra-Kobilja Glava) saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.



Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Tuzla-Šićki Brod, Doboj-Gračanica, Čapljina-Stolac, Jajce- Banja Luka, Tuzla-Bijeljina i Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje. Apeluje se na vozače da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.



Na autoputu A-1 dionici Zenica jug-Kakanj izvode se radovi na redovnom održavanju (košenje trave u razdjelnom pojasu), tako da se saobraćaj, u dužini od 3 km, preusmjerava iz preticajne u voznu traku. Na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka na lokalitetu Kutlešin Gaj zbog radova na sanaciji klizišta saobraća se jednom trakom.



Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Podsjeća se da je zbog radova u Hrvatskoj na snazi zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.



(Fena/mr)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook