POTRESNA PRIČA IZ ZENICE

Porodicu Spahić, nakon poplava, stigla nova tragedija: Djevojčici izgorjela sva koža, bori se za život!

Hronika27.05.15, 11:01h

Porodicu Spahić, nakon poplava, stigla nova tragedija: Djevojčici izgorjela sva koža, bori se za život!
Sedmogodišnja Murisa ostala je sama u kući, nakon čega je koristeći dezodorans i upaljač izazvala požar...


Nakon što je protekle subote u prigradskom naselju Orahovica kod Zenice došlo do nesretnog slučaja, kada je sedmogodišnja djevojčica ostala sama u kući i izazvala požar u kojem je zadobila opekotine 3. stepena, cjelokupna javnost nije mogla ostati ravnodušna na priču porodice Spahić.

 

Naime, djevojčici je izgorjela kompletna koža, a na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedmogodišnjoj Murisi bore se za život. Da se ova priča o nesretnom slučaju koji je zadesio ovu porodicu ne zaustavlja ovdje pokazatelj su i prošlogodišnje majske poplave, kada je ovoj porodici stradala kuća. Tako su na korištenje dobili kuću u kojoj je i došlo do nesretnog slučaja, a roditelji mlade Murise jedini prihod za život uspijevaju postići prodavajući svoje proizvode sa njive na kojoj su se i nalazili kobnog dana.

 

Kako za Avazov portal pričaju mještani Orahovice, sve se odigralo u nekoliko trenutaka. Djevojčica je zajedno sa svojim bratom trebala poći u mekteb, međutim, ipak se njen brat zaputio sam. Sedmogodišnja Murisa ostala je sama u kući, nakon čega je koristeći dezodorans i upaljač izazvala ovu nesretnu okolnost, pričaju potreseni mještani Orahovice.

 

Porodica Spahić se još nije oporavila od poplava i nedaća koje su sa sobom ostavile prošle godine, a sada se ponovo suočavaju sa velikim problemom i borbom za život. Novac kojim bi pomogli svojoj kćerki da nabave kreme i lijekove, kao i sredstva za putne troškove za odlazak u posjetu, nažalost nisu u mogućnosti obezbijediti. Stoga se pozivaju svi ljudi dobre volje da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu porodici Spahić koja će najvjerovatnije Murisino liječenje morati nastaviti u Ljubljani ili Firenci.

 

Svi oni koji se suosjećaju sa shrvanom porodicom koju je nakon majskih poplava ponovo zadesila nova nesreća, mogu se obratiti ocu stradale djevojčice Spahić Nedžadu na broj 062 892 180 ili izvršiti uplatu novčanih sredstava koja će pomoći da se spasi mladi život na slijedeći način:

 

ZA POMOĆ SPAHIĆ MURISI, UPLATE IZ INOSTRANSTVA:

 

PRIMA:

INVESTICIONO KOMERCIJALNA BANKA DD ZENICA BIH

IME I PREZIME: SPAHIĆ NEDŽAD

BROJ RN: 01-301-0016965.8

ADRESA:SPAHIĆI 45 ZENICA

BOSNA I HERCEGOVINA

IBAN: BA391340130116965871

SWIFT CODE: IKBZBA2X

 

ZA POMOĆ SPAHIĆ MURISI, UPLATE IZ BIH:

134-010-0000000120 600611-05- 1144806

IME I PREZIME: SPAHIĆ NEDŽAD

BROJ RAČUNA: 1144806

 

(Avaz/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook