Panika usred leta

Airbus uletio u žestoku oluju, ugasila mu se oba motora, pa propao četiri kilometra

Hronika27.05.15, 08:54h

Airbus uletio u žestoku oluju, ugasila mu se oba motora, pa propao četiri kilometra
Airbusu A330-300 su se iz zasad nejasnih razloga, ali u lošim vremenskim uvjetima, ugasila oba motora pa je počelo njegovo dramatično poniranje

 

Avion Singapore Airlinesa sa 182 putnika i 12 članova posade na letu iz Singapura za Šangaj suočio se u proteklu subotu s velikim problemima u trenutku kada se nalazio 260 kilometara jugoistočno od Hong Konga na visini od 39.000 stopa, javlja Jutarnji.


Kako piše specijalizirana stranica za avioincidente The Aviation Herald, Airbusu A330-300 su se iz zasad nejasnih razloga, ali u lošim vremenskim uvjetima, ugasila oba motora pa je počelo njegovo dramatično poniranje. Iskusni su piloti odmah započeli s uobičajenim procedurama u ovakvim situacijama te su, zahvaljujući istreniranosti i smirenosti, uspjeli osposobiti letjelicu kada se spustila na 26.000 stopa. 'Propala' je, dakle, 13.000 stopa ili oko četiri kilometra.

 

Avion se nakon svega popeo na 31.200 stopa i za oko sat i pol vremena sletio u Šangaj bez većih problema.

 

Odmah po slijetanju obavljen je detaljan pregled Airbusa, no nikakve anomalije nisu uočene. O cijelom je slučaju pokrenuta istraga. Ozlijeđenih nije bilo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook