FOTO/ NABOLJE IZ ISTRE U PIVNICI 'HS'

Nesvakidašnja noć u Sarajevu: Ako niste bili, pogledajte šta ste propustili...

Kultura26.05.15, 11:36h

Gosti iz Hrvatske, među kojima su bili domaćini i učesnici ovogodišnjeg izdanja 'Ja BiH... 5 dana Zagreba u Sarajevu', priredili su Sarajlijama pravi kulinarski gušt, uz nadahnutu istoriju o spoju istarskih umjetnika, čuvenih konoba i najpoznatijih specijaliteta ovog dijela Jadrana

 

Otvaranje šestog po redu festivala'Ja BiH... 5 dana Zagreba u Sarajevu', nakon izložbe Ivice Šiška u kinu „Meetingt point“ i projekcije filma „Zagreb Capuucino“ Vanje Sviličić, obilježila je nesvakidašnja fešta koja je nakon 22 sata se uslijedila u Pivnici HS.


Bila je to autentična "Istarska noć" uz muziku jednog od najboljih hrvatskih autora pop, rock i etno scene Livia Morosina, ali i uz vrhunska istarska vina 'Matošević' i prvoklasne delicije ovog jadranskog poluotoka.  


Gosti iz Hrvatske, među kojima su bili domaćini i učesnici ovogodišnjeg izdanja 'Ja BiH... 5 dana Zagreba u Sarajevu', priredili su Sarajlijama pravi kulinarski gušt, uz nadahnutu istoriju o spoju istarskih umjetnika, čuvenih konoba i najpoznatijih specijaliteta ovog dijela Jadrana.


Ivica Matošević, jedan od najpoznatijih istarskih vinara i vlasnik kompanije Vina Matošević d.o.o. iz Krunčića, goste u Pivnici HS počastio je prvoklasnom ponudom iz svog podruma, smještenog u okolini Poreča, Vrsara i Rovinja.


O istarskim specijalitetima govorio je i poznati hrvatski novinar, pisac i muzički kritičar Zlatko Gal, dok je cijelo veče moderirala novinarka HRT-a Vlatka Kolarović, ovdašnjoj publici poznata i kao voditeljica i urednica jedne od najboljih emisije iz kulture na ovim prostorima - "Drugi format".


Brojne ličnosti iz sarajevskog javnog života prisustvovale su ovoj nesvakidašnjoj večeri, a ako niste sinoć bili na mjestu ugođaja, pogledaje u našoj fotogaleriji šta ste propustili...


(DEPO PORTAL/aa/Foto: Amer Beganović)    


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook