Uništio ili prikrio službenu ispravu

Za nestanak ugovora o prodaji 'Boske' osumnjičen službenik ministarstva trgovine RS-a

Hronika25.05.15, 16:55h

Za nestanak ugovora o prodaji 'Boske' osumnjičen službenik ministarstva trgovine RS-a
Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Banja Luka su 22. maja podnijeli izvještaj Okružnom tužilaštvu Banja Luka, protiv J.J. (1962.), za kojeg su utvrdili da postoje osnovi sumnje da je obavljajući poslove službenika u Ministarstvu trgovine i turizma, uništio ili prikrio službenu ispravu, odnosno Ugovor o prodaji akcije robne kuće „Boska“ a.d. Banja Luka

 


Fena nezvanično saznaje da je za to krivilno djelo osumnjičen Jugoslav Jovičić.



Načelnik Centra javne bezbjednosti Banja Luka Boško Pandža saopćio je danas na vanrednoj pres-konferenicji da se sumnja da je osumnjičeni spomenuto krivično djelo izvršio od 17. septembra 2012. do 14. marta 2013. godine.



Pandža je istakao da je navedeni ugovor zaključen između Vlade Republike Srpske i Konzorcijuma pravnih lica koje čini „Zekstra Grupa“ d.o.o. Beograd i „Delta Real Estate“ d.o.o. Beograd i predstavlja arhivski akt Vlade Republike Srpske s odredbama koje utvrđuju obavezu povjerljivosti sadržaja istog i da je za sve dalje mjere i radnje u konkretnom predmetu nadležno Okružno tužilaštvo Banja Luka.



Naglasio je i da se do ovih podataka došlo postupajući po zahtjevu Okružnog tužilaštva Banja Luka od marta 2015. godine, a u vezi s prijavom koju je Ministarstvo trgovine i turizma RS-a dostavilo, navodeći da je iz službenih prostorija tog ministarstva nestao originalni Ugovor o prodaji akcija robne kuće „Boska“ a.d. Banja Luka.



Jovičić se sumnjiči da je time počinio krivično djelo falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook