NAVIJAČI BIJESNI

Stevenu Gerrardu uništen oproštaj: Legendarni igrač doživio najveću sramotu u karijeri

Sport25.05.15, 08:19h

Stevenu Gerrardu uništen oproštaj: Legendarni igrač doživio najveću sramotu u karijeri
Steven Gerard nikada u 17 godina vjerne službe za seniorsku momčad Liverpoola nije izgubio s više od četiri gola razlike, sve do danas i zadnje utakmice za klub u kojem je proveo cijeli život, gostovanja kod Stokea, koji je Redse zgazio 6:1 u posljednjem prvenstvenom kolu

Šest dana prije 35. rođendana i neposredno pred odlazak u LA Galaxy, Gerrard se nije nadao takvom definitivnom rastanku s Liverpoolovim dresom, ali nakon što su mu Lovren i suigrači iz obrane pokvarili oproštaj s Anfieldom u prošlom kolu, danas, u zadnjoj utakmici za Redse uopće, gostovanju na Britannia stadionu u Stokeu, hrvatski suigrač nije kriv za još goru blamažu jer nije igrao.

 


Stoke City 6-1 Liverpool - All Goals... by zidanekrisz

 

Ali, oni koji su istrčali kod Stokea, bekovi Can i Moreno prije svih, potrudili su se da tu utakmicu po lošem itekako dobro zapamti ne samo legendarni kapetan, nego i svi navijači i klupski almanasi.

 

Jer današnji debakl, koji je golom barem malo ublažio upravo Gerrard, što su svi gledatelji na stadionu pozdravili pljeskom i ovacijama, najteži je Liverpoolov prvenstveni poraz još od 11. prosinca 1954., kada je tadašnji drugoligaš nastradao od Birminghama 1:9.

 

Nakon utakmice Liverpoolov menadžer Brendan Rodgers redao je isprike i objašnjenja: "Napravili smo previše pojedinačnih i obrambenih grešaka. Lako su nas svladavali i nismo se dovoljno borili. U prvom poluvremenu igrali smo vrlo, vrlo jadno. 

 

Znali smo da nas na ljeto čeka veliki posao, a današnji rezultat to i pokazuje. Moramo biti puno bolji nego što smo bili u zadnja dva mjeseca. Ispričavam se navijačima na ovakvoj utakmici i obećavam da ćemo neumorno raditi kako bi sljedeće sezone bili bolji."

 


Naravno, nakon lošh igara pred kraj sezone, ne čudi da bi uprava i vlasnici mogli poželjeti da netko drugi neumorno radi s momčadi kako se sramote poput ove ne bi ponavljale, čega je svejestan i Rodgers:

 

"Uvijek sam govorio da ću otići ako vlasnici žeel da odem. Ali, osjećam kako imam još puno toga za ponuditi ovdje. Dogodilo se dosta toga što mi je ove sezone otežalo posao. Predstave kao što je ova danas mi ne pomažu i toga sam potpuno svjestan."

 

 

Svjesni su i navijači, kojima je dosta Rodgersa i njegovih objašnjenja, opravdanja i trošenja desetaka milijuna funti na promašaje, dok još jedna sezona završava debaklima u svim natjecanjima, a Ligu prvaka neće gledati ni sljedeće sezone, pa su nakon katastrofe u Stokeu pjesmom zazivali Rafu Beniteza.

 

 

(index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook